Revista Sănătate

Cel mai puternic antibiotic natural făcut în casă – Pentru toate tipurile de infecţii ȋn gât

Infecţiile în gât pot fi vindecate cu ajutorul unei combinaţii foarte puternice de uleiuri volatile, pe care le găsim în magazinele şi în farmaciile naturiste, adevărate antibiotice naturale, mai bune decât cele de sinteză.

Uleiurile volatile sunt substanţe extrase din plantele aromatice, care se evaporă foarte uşor (de unde şi atributul de ‘’volatil’’).

Uleiurile volatile sunt supranumite ‘’antibiotice naturale’’ deoarece au efect antibacterian foarte puternic, cel puţin comparabil cu al multor antibiotice de sinteză.

Tratează cu succes infecţiile în gât

Atributul de antibiotice este puţin spus, multe dintre aceste uleiuri fiind antivirale şi antifugice excepţionale. Ele dau rezultate foarte bune împotriva laringitei, faringitei, amigdalitei, esofagitei, bronşitei.

Trebuie precizat, însă, că trebuie folosite doar uleiurile naturale, avizate pentru consumul intern.

Combinaţia puternică contra infecţiilor în gât

O combinaţie foarte puternică, din punct de vedere terapeutic, de uleiuri volatile, pe care le găsim în magazinele şi în farmaciile naturiste, este următoarea:

Se amestecă în proporţii egale uleiuri de:

Cimbru (Thymus vulgaris)
Lavandă (Lavandula angustifolia, L. officinalis)
Busuioc (Ocimum basilicum)
Mentă (Mentha piperita)

Din combinaţia obţinută se administrează câte 5 picături, de 3-4 ori pe zi, în cure de 12 zile.

Fiecare doză se va lua într-o lingură de apă, care se va bea imediat, pentru a se preveni evaporarea uleiurilor. Tratamentul este valabil în toate tipurile de boli infecţioase ale gâtului, această combinaţie de uleiuri aromate având efect antiinfecțios foarte amplu – antibiotic cu spectru larg, antiviral, antifungic.

Inspiraţi pe nas

Aproape 60% din persoanele care se confruntă frecvent cu infecţii în gât, mai ale formă cronică, respiră greşit, şi anume: trag aerul rece pe gură, şi nu pe nas, cum ar trebui.

Inspiraţia pe nas este proiectată de natură ca să ne apere de multe necazuri. Inspirând pe nas, aerul este încălzit la temperatura optimă, fiind filtrat de praf şi de particulele poluante ce pot afecta gâtul, fiind curăţat chiar şi de o parte a microorganismelor dauntoare.

În schimb, respirând direct pe gură, intrăm în contact cu aerul rece, care ne inactivează imunitatea la nivelul gâtului. Finele epitelii de la nivelul gâtului intră în contact cu substanţe iritante, căile respiratorii medii intră în contact cu viruşi şi cu bacterii patogene.