Revista Sănătate

Mixează acest ingredient cu suc de portocale pentru a elimina nicotina din organismul tău

Când vă hotărâți să incepeți această dietă de detoxifiere, evitați să faceți activități solicitante pentru a nu forța prea tare plămânii. Stați acasă, odihniți-vă și relaxați-vă.

În ciuda părerii multor oameni, detoxifierea plămânilor nu este un obicei recomandat doar fumătorilor activi sau pasivi. Există mulți alți factori care pot afecta aceste organe importante, precum substanțele toxice, fumul, poluarea atmosferică sau factorii de risc de la locul de muncă.

De aceea, vă recomandăm o dietă pentru detoxifierea plămânilor prin care să eliminați toxinele într-un mod sănătos. Haideți să vedem despre ce este vorba.

De ce trebuie să avem plămânii curați?

Multă lume vorbește despre curățarea sângelui, a pielii, chiar și a intestinelor, dar cum rămâne cu plămânii? O mulțime de gaze toxice și aer poluat intră în plămâni în fiecare zi. Toxinele se depun pe aceste organe și pot cauza diferite boli.

Dieta pentru detoxifierea plămânilor prezentată mai jos nu este recomandată doar fumătorilor sau persoanelor care se lasă de fumat, ci oricui vrea să își mențină plămânii sănătoși.

Dacă suferiți de o afecțiune respiratorie sau simțiți că nu aveți destul aer (poate fi și din cauza sedentarismului), dacă locuiți sau lucrați într-un spațiu unde se fumează sau dacă trăiți într-un oraș în care circulă multe mașini și autobuze, atunci nu ezitați să încercați această dietă.

Totodată, ar trebui să evitați situațiile în care vă expuneți plămânii la sursele de contaminare. Poate că nu vă puteți muta la țară de mâine, dar puteți încerca să vă petreceți mai mult timp în aer liber, în natură, eventual înconjurați de copaci, mai ales la sfârșit de săptămână sau oricând aveți timp liber.

Dietă pentru detoxifierea plămânilor
Acest regim durează trei zile și este de preferat să îl urmați când vă aflați în concediu, deoarece pe parcursul acestor 72 de ore va trebui să:

Evitați să mergeți în spații cu risc de contaminare (așa cum am explicat mai devreme).

Evitați să stați în preajma fumătorilor.

Mâncați alimente ușor de digerat, mai ales fructe și legume.

Evitați carnea albă sau roșie.

Nu consumați produse lactate (lapte, iaurt, unt, smântână, brânză, înghețată) deoarece pot provoca alergii sau intoleranță, cauzând probleme respiratorii multor oameni.
Evitați cafeina, apa și sucurile acidulate sau alte sortimente din comerț și zahărul rafinat.

Beți doi litri de apă pe zi, consumați supe de legume fără grăsimi și ceaiuri medicinale.

Folosiți ierburi cu efect antibacterian în supe sau sucuri, precum rozmarinul, cimbrul sau oregano.

Toate aceste sfaturi vă vor ajuta să eliminați toxinele acumulate în intestine, care pot cauza constipație. În timpul acestui proces de detoxifiere, plămânii nu trebuie supuși unui efort mare. Ne referim aici la muncă fizică, ridicarea obiectelor grele, practicarea unui sport, etc.

Magazinul tău online complet. Reduceri uriașe de preț la toate produsele. Vezi aici ofertele lunii aprilie