Revista Sănătate

Biserica „Curățenie Miracol” pentru Autism, HIV, Cancerul este doar Bleach…

Youtube a fost recent în scaunul fierbinte din nou după plângerile legate de videoclipurile care vindeau un „Miracle Cure” pentru spectatori. Menționată ca „soluția miraculoasă minerală” (MMS), amestecul chimic este comercializat ca un remediu – toate pentru autism, HIV, cancer și multe altele.

Biserica de sănătate și vindecare de la Genesa II a creat MMS ca o modalitate de a „aduce sănătate lumii”. Ei pretind că soluția „ucide majoritatea microorganismelor prin procesul de oxidare”, în conformitate cu pagina wiki legată de site-ul bisericii.

Dar problema cu MMS este că nu este altceva decât dioxidul de clor un înălbitor industrial utilizat în mod obișnuit pentru striparea produselor textile, iar experții medicali susțin că sunt periculoși dacă sunt consumați.

MMS-ul este periculos

Potrivit FDA, doua decese au fost raportate in Statele Unite ca un rezultat direct al consumului de MMS. În plus, patru persoane au avut consecințe „care amenință viața”, iar un pacient a fost etichetat ca fiind „dezactivat” după ce a consumat MMS.

Experții au descoperit că dioxidul de clor dăunează țesuturilor digestive și celulelor roșii din sânge, provocând un rău iremediabil la copii. Afecțiunile hepatice, deshidratarea și insuficiența renală sunt de asemenea potențiale efecte secundare.

Potrivit Asociației Americane a Centrelor de Control al intoxicațiilor, în Statele Unite s-au înregistrat 16.521 de cazuri de otrăvire cu dioxid de clor din 2012.

Dar, în ciuda faptului că profesioniștii din domeniul medical, agențiile guvernamentale și știința amănunțită au de spus despre MMS, acestea sunt încă vândute și consumate în întreaga lume. (Canada și Irlanda sunt singurele țări care au interzis în mod definitiv substanța).

Distribuția MMS în întreaga lume

Un articol din publicația Parentology descrie modul în care pastorul autoproclamat Robert Baldwin a fost recent în incendiu după ce a început grupul nonprofit Global Healing pentru a distribui MMS la aproximativ 50.000 de ugandani ca tratament pentru SIDA, malarie și cancer. El a instruit circa 1200 de clerici ugandeni pentru a amesteca și a distribui MMS, iar videoclipurile arată că mamele dau amestecului pentru a plânge bebeluși și copii de toate vârstele.

Baldwin a vorbit cu Fiona O’Leary, un activist împotriva răspândirii MMS, care a scurs înregistrarea către Guardian.

„Nu vrem să atragem atenția”, a spus Baldwin la telefon. „Când atrageți atenția asupra MMS, riscați să aveți probleme cu guvernul sau companiile de droguri. Trebuie să faci o cheie mică. De aceea am pus-o prin biserică.

MMS vizează familiile vulnerabile prin intermediul rețelelor sociale

Videoclipurile menționate la începutul articolului vizează, de obicei, familiile care au un membru al familiei cu un fel de boală care nu are nici un tratament. Autismul pare să fie unul dintre motivele cele mai populare în care o mamă ar putea cumpăra MMS după ce videoclipurile promit să vindece această afecțiune.

Potrivit investigației Business Insider privind MMS, unii părinți au recunoscut chiar și-au forțat copilul autistic să facă o clismă MMS.

Aceste grupuri de social media oferă, de asemenea, sfaturi cu privire la modul de evitare a notificării de către serviciile sociale. Un moderator sfătuiește părinții să evite discutarea mesajelor MMS cu „terapeuți, asistenți medicali și funcționari școlari”, astfel încât aceștia să poată continua să folosească produsul fără consecințe juridice.

Părinții cu probleme provenite din utilizarea MMS merg, de asemenea, la aceste grupuri de social media pentru a cere ajutor atunci când observă erupții, leziuni, vărsături și decolorări. De cele mai multe ori, răspunsurile pe care le primesc recomandă creșterea dozei sau chiar scăldarea în substanță.

Fiți informat, nu beți Bleach

Youtube a scos sute de videoclipuri MMS. Facebook a închis grupurile media sociale MMS. MMS este interzis în Canada și Irlanda. A fost dezvăluită de comunitatea științifică și etichetată ca periculoasă de comunitatea medicală. Nu vindecă autismul, cancerul, malaria sau HIV.

Nu există nici un motiv pentru cineva să bea chestiile astea. Sperăm că veți face propriile dvs. cercetări înainte de a începe să oferiți familiei dvs. un „tratament miraculos”, cum ar fi MMS.

 

 

Loading...