Revista Sănătate

Fiți conștienți de creșterea în bacteriile care se consumă pe carne în această vară…

În fiecare vară, pe măsură ce apele de-a lungul coastei americane se încălzesc, cazuri de bacterii care consumă carne devin predominante. Acești paraziți pot acționa rapid și pot fi mortali. Deși există multe tipuri diferite de bacterii care consumă carne, în multe cazuri Vibrio vulnificus este de vină.

Această bacterie poate fi contractată expunând o rană cu apă contaminată sau manipulând crustacee crudă. Vibrio vulnificus este una dintre cele peste 20 de specii de Vibrio care provoacă vibrioză, care este responsabil pentru aproximativ 80.000 de boli și 100 de decese în Statele Unite în fiecare an.

Majoritatea infecțiilor apar între mai și octombrie.  Cei cu un sistem imunitar compromis sau cu o boală hepatică au mai multe șanse să apară o infecție și complicații severe.

Recent, un bărbat din Tennessee a murit la doar 48 de ore după ce a contractat o bacterie care mânca carne din ape din Florida, familia a petrecut câteva zile în apă, pe o plajă din Destin și Boggy Bayou.

După ce a petrecut timp în apă, fiica sa, Cheryl a raportat că tatăl ei a început să se plângă de febră, frisoane și unele crampe. După ce simptomele sale s-au agravat, el a fost dus la spital din Memphis.

La mai puțin de 48 de ore de la ieșirea din apă, bacteriile cunoscute sub numele de Vibrio vulnificus s-au manifestat în fasciită necrotizantă boală care mănâncă carne.

Cheryl a menționat în povestea ei, care a devenit virală, că nu au existat avertismente sau nu au fost afișate avize cu privire la nicio bacterie din apă. Ea spune că tatăl ei ar mai fi în viață astăzi dacă ar fi cunoscut pericolele.

Simptomele infecției cu Vibrio Vulnificus

Când sunt ingerate, în mod obișnuit, simptomele expunerii la bacterii apar în 24 de ore și durează aproximativ trei zile:

 • Diaree apoasă
 • Crampe abdominale
 • Greaţă
 • Vărsături
 • Febră
 • Frisoane
  Dacă această bacterie este expusă la o rană deschisă, simptomele se vor manifesta ca răspândirea infecțiilor cu țesuturile moi. Infecția se răspândește foarte repede și este crucial să acționezi imediat când se observă primele semne.

Primele semne includ:

 • Febră
 • Roșeață care se răspândește rapid și pielea umflată
 • Durere severă dincolo de zona afectată
  Simptomele ulterioare includ:
 • Decolorarea pielii până la o culoare purpurie sau roșiatică
 • Ulcere și blistere pline de lichide pe piele
 • Leziuni pline de apus pe piele
 • Pus în accidentare
 • Ameţeală
 • Diaree sau greață

Această bacterie poate consuma țesut cu fiecare secundă care trece. Când se solicită tratament medical, primul curs de acțiune este administrarea de antibiotice intravenoase pentru a opri acțiunea bacteriilor.

Acest tratament va fi pe deplin eficient numai dacă infecția este prinsă într-un stadiu foarte timpuriu. În caz contrar, medicii ar trebui, de asemenea, să îndepărteze sau să răzuie țesutul necrotic distrus, pe lângă antibiotice.

Pacienții pot necesita mai multe proceduri chirurgicale, iar dacă membrul a fost distrus sever, amputarea și transfuzia de sânge pot fi cele mai sigure cure de acțiune.

Prevenirea Vibrio Vulnificus
Fiți conștienți în această vară, luați-vă de la sine pentru a fi informați despre nivelul bacteriilor atunci când planificați o excursie pe plajă sau apă.

Gândul de bacterii care consumă carne este tulburător, cu toate acestea, puteți promova siguranța făcând următorii pași:

 1. Evitați consumul de fructe de mare crude sau sub formă de coajă, în special crustacee, cum ar fi stridii, scoici, midii, crab, homar și creveți…
 2.  Dacă pregătiți fructe de mare, asigurați-vă că vă spălați bine mâinile cu săpun și apă caldă și evitați contaminarea încrucișată cu alte suprafețe alimentare și gătite .
 3. Verificați dacă există destinații planificate pentru orice nivel de bacterie .
 4. Dacă aveți tăieturi sau răni, nu ezitați să săriți ziua de plajă pentru siguranța dumneavoastră .
 5. Evitați bărbieritul imediat înainte de o zi de plajă.
 6. Faceți obișnuința de a face duș cu săpun cât mai repede după ce puteți părăsi plaja.
 7. Schimbările climatice se produc rapid și mai multe ape devin mai calde decât până acum, bacteriile pot fi îndreptate mai departe spre nord și prosperați în zone care au fost denumite anterior sigure și nonendemice.

 

Loading...