Revista Sănătate

Femeia cosului sub ochi s-a dovedit a fi cancer de piele…

Partea înfricoșătoare despre cancer este aceea că poate apărea în locuri neașteptate sau abia apare deloc.

Acesta a fost cazul profesorului Gibson Miller, în vârstă de 24 de ani.

Locuitorul din Manhattan a observat o mică pată sub ochiul stâng. Arăta ca un cos, cu excepția faptului că nu a plecat de la sine. După un timp, Miller a vizitat un dermatolog pentru a-l verifica. Avea senzații proaste despre cusur și intuiția ei era corectă: era carcinomul cu celule bazale în stadiul 1.

„Nimeni altcineva n-ar observa. Era foarte mic. A fost perlat ”, spune ea. „Mă întorceam și mă uitam la poze vechi. Am avut acel loc timp de trei ani. Dar chiar nu m-am gândit la asta până acum un an. ”

Creșterea cancerului de piele
Miller este una dintre multe femei afectate de cancer de piele. Acesta este, din păcate, o tendință în creștere, în special în rândul femeilor caucaziene. Academia Americană de Dermatologie a comparat statisticile de cancer din 1970 până în 2009 pentru o femeie cu vârste cuprinse între 18 și 39 de ani și a constatat că statistica melanomului a crescut cu 800%.

Melanomul este cea mai fatală formă de cancer de piele și al doilea cel mai frecvent cancer întâlnit la femeile tinere. Alte forme de cancer de piele, cunoscute sub numele de cancer de piele non-melanom includ carcinoamele bazocelulare și celulare scuamoase. De asemenea, ratele lor au crescut cu 145%, respectiv cu 263%.

„Deoarece există o întârziere între expunerea la UV și când apare cancerul de piele, majoritatea femeilor nu cred că li se va întâmpla”, spune dermatologul M. Laurin Consiliul, MD, FAAD, FACMS, și un profesor asociat de dermatologie la Universitatea Washington din St. „Aceste date dezvăluie creșterea disproporționată a numărului de cancer de piele la femei și nevoia de educație suplimentară în ceea ce privește expunerea la UV.”

Afară fără protecție solară

Când Miller avea nouă ani, s-a îndrăgostit de tenis și a jucat-o pe tot liceul și cea mai mare parte a colegiului. Se juca „constant în afara”, dar era mai puțin consistentă când era vorba de protecție solară.

„Am aplicat-o mai mult pe față și pe umeri”, spune ea. Cu toate acestea, fără viziere sau ochelari de soare, pielea din jurul ochilor a fost lăsată neprotejată.

„Am purtat o pălărie puțin. Nu m-am îngrijit cu adevărat de ei ”, adaugă ea.

Protejarea ochilor
Medicul care a tratat Miller, Dr. James Chelnis, chirurg oculoplastic la New York Eye and Ear Infirmary din Mount Sinai, spune că tratează adesea pacienții cu cancer lângă ochi, deoarece neglijează să protejeze acea zonă.

„În jurul ochilor, de obicei, nu puneți o doză grea de protecție solară și este expus”, spune el. „Este adevărat că o pălărie și ochelari de soare ajută. Dar este important să alegeți protecția solară potrivită. ”

El recomandă protecții solare cu oxid de zinc și dioxid de titan, care sunt blocante solare puternice și oferă mai multă protecție decât alte soiuri. [2] Indiferent de ce aleg oamenii de marcă, Chelnis îi îndeamnă să pună protecția solară în jurul ochilor și pe pleoape.

„A te proteja încă contează”, spune el. „Sunblockul este un capăt de piele.”

În trecut, el a tratat pacienții cu cancer pe pleoape. Nu se gândiseră niciodată să-și protejeze ochii înainte, permițând astfel dezvoltarea cancerului

„Am efectuat o intervenție chirurgicală unde au avut cancer pe toată pleoapa”, spune el.

În cazuri rare, el a fost nevoit să îndepărteze întreaga pleoapă pentru a opri cancerul, dar acest proces poate duce la alte complicații.

„Ochiul este o structură cu adevărat unică”, spune el. „Este dificil de apreciat că o parte atât de mică din corpul tău poate avea un impact atât de mare asupra sănătății și funcționării generale.”

Tratarea cancerului aproape de ochi
Când Miller a primit diagnosticul pentru prima dată, era îngrijorată.

„Am clasat finala de matematică a copiilor mei. Am intrat în cealaltă cameră și am început să spun mult „cuvântul f”, spune ea. „Sunt foarte o persoană logică. M-am gândit „Care sunt următorii mei pași?”

Ea a început să cerceteze opțiunile de tratament și nu au fost clarificate. Din moment ce vopseaua era atât de aproape de ochi, îndepărtarea sa a oferit o provocare suplimentară. Nu numai că trebuia să existe margini clare în țesutul de sub ochi, ci trebuia extras și pielea închisă fără a lăsa o cicatrice urâtă.

Pe 20 iunie, ea a suferit operația pentru a scoate locul. A doua zi, Chelnis a efectuat o operație reconstructivă asupra ei.

„Ceea ce poate arăta ca un cancer mic se poate extinde într-o zonă mai mare”, explică el.

Câteva săptămâni mai târziu, cicatricea lui Miller se vindecă deja. Acum, este harnică în privința protecției UV. Se lasă cu protecție solară și poartă atât pălării, cât și ochelari de soare când iese afară.

„Fața mea nu-și face soare”, a spus ea. „Le spun tuturor să poarte protecție solară tot timpul. Le spun că nu merită.

„Stigma din jurul văzând protecție solară pe cineva este depășită. Protecția solară este sexy. ”

Protecția solară
Dr. Council recomandă părinților să discute cu copiii lor despre limitarea expunerii la soare, care este cel mai simplu mod de a preveni cancerul de piele și de a-i învăța obiceiuri sigure de soare, cum ar fi:

  • Caută umbră atunci când este posibil, în special în perioada 10:00 și 14:00. când soarele este cel mai puternic
  • Purtați haine de protecție, cum ar fi cămăși ușoare, cu mâneci lungi, pantaloni și pălării și ochelari de soare cu talie largă
  • Aplicați în mod religios protecție solară cu spectru larg, rezistent la apă, cu un SPF de cel puțin 30
    Evitarea utilizării paturilor de bronzare interioare

„Toată lumea ar trebui să fie fericită cu pielea cu care s-au născut și să o protejeze”, spune Dr. Council.

Unele tipuri de cancer de piele sunt tratabile cu chirurgie, dar altele sunt mai avansate și poate moarte. Este important să modificăm comportamente riscante, cum ar fi expunerea la UV, pentru a preveni apariția cancerului de piele. ”

Atunci când cumpărături pentru protecție solară, căutați ceva de înaltă calitate și natural, ar trebui să folosească oxid non-nano zinc. Există soiuri pentru toată lumea, inclusiv adulți, copii și bebeluși!

 

 

Loading...