Revista Sănătate

Cum să nu mai rămâi niciodată fără semnal la telefon? Trucul foarte simplu, care se aplică indiferent de locul în care ești

În era digitală în care trăim, să rămâi fără semnal la telefon poate fi extrem de frustrant și, uneori, chiar problematic. Fie că te afli într-o zonă rurală, într-un subsol sau într-un clădire cu pereți groși, pierderea semnalului poate să apară în cele mai inoportune momente. Din fericire, există un truc simplu și eficient care poate să îți îmbunătățească semnalul, indiferent de locul în care te afli. Puțini oameni știu acest secret, dar o dată ce îl vei învăța, nu vei mai rămâne niciodată fără semnal la telefon.

Trucul simplu: Modul Avion și resetarea conexiunii

Pasul 1: Activează Modul Avion

Primul pas pentru a îmbunătăți semnalul telefonului tău este să activezi modul Avion. Acest lucru întrerupe toate conexiunile wireless ale telefonului, inclusiv semnalul celular, Wi-Fi și Bluetooth.

Cum să activezi Modul Avion:

Pe dispozitive Android: Trage în jos bara de notificări și atinge pictograma Mod Avion.
Pe dispozitive iOS: Deschide Centrul de Control și atinge pictograma Mod Avion.
Pasul 2: Așteaptă câteva secunde

După ce ai activat modul Avion, așteaptă aproximativ 10-20 de secunde. Aceasta permite telefonului să întrerupă complet toate conexiunile și să „reseteze” receptorul de semnal.

Pasul 3: Dezactivează Modul Avion

Dezactivează modul Avion folosind aceleași metode descrise anterior. Telefonul tău va începe acum să caute din nou semnalul celular și se va conecta la cel mai apropiat turn de telefonie mobilă.

De ce funcționează acest truc?

Atunci când telefonul tău caută semnal, acesta se conectează la turnurile de telefonie mobilă disponibile. Cu toate acestea, dacă ești în mișcare sau dacă semnalul este slab, telefonul tău ar putea rămâne conectat la un turn mai îndepărtat sau suprasolicitat, chiar dacă există un turn mai apropiat și cu un semnal mai bun. Activând și dezactivând modul Avion, forțezi telefonul să își reseteze conexiunea și să caute cea mai bună opțiune disponibilă.

Alte metode pentru a îmbunătăți semnalul telefonului

1. Schimbă locația:

Uneori, simpla mutare a câtorva pași într-o direcție diferită poate îmbunătăți semnalul. Încercați să vă deplasați la o fereastră sau să ieșiți în exterior, dacă este posibil.

2. Verifică setările telefonului:

Asigură-te că telefonul tău este setat pentru a utiliza toate benzile disponibile. În setările de rețea ale telefonului, optează pentru modul „Automat” pentru a permite dispozitivului să aleagă cea mai bună rețea disponibilă.

3. Folosește un amplificator de semnal:

Dacă locuiești sau lucrezi într-o zonă cu semnal slab în mod constant, investirea într-un amplificator de semnal (repetor) poate fi o soluție pe termen lung. Aceste dispozitive captează semnalul slab din exterior și îl amplifică în interiorul clădirii.

4. Îndepărtează carcasa telefonului:

Unele carcase groase sau din metal pot bloca semnalul. Încercați să scoateți carcasa telefonului pentru a vedea dacă semnalul se îmbunătățește.

Trucul simplu al activării și dezactivării modului Avion este o metodă eficientă și rapidă de a îmbunătăți semnalul telefonului tău, indiferent de locul în care te afli. Aceasta metodă funcționează prin resetarea conexiunii telefonului la rețea, permițându-i să se conecteze la cel mai apropiat și mai puternic turn de telefonie mobilă. În combinație cu alte metode suplimentare, poți să te asiguri că nu vei mai rămâne niciodată fără semnal la telefon, păstrând astfel legătura cu cei dragi și accesul la informațiile de care ai nevoie.