Revista Sănătate

Cum te poți machia în funcție de forma ochilor tăi

Orice femeie este pregătită ca atunci când iese din casă să arate impecabil. În acest sens unele depun eforturi considerabile, iar altele abia dacă se uită în oglindă, pentru că sunt deja înzestrate de la natură.

Majoritatea femeilor însă sunt informate greșit atunci se pregătesc și se machiază. Se consideră că machiajul trebuie să țină cont de culoarea pe care îi au ochii sau chiar după ccum arată hainele.

Dar adevărul este de fapt altul: machiajul trebuie să aibă legătură cu forma ochilor. Acesta este singurul lucru de care trebuie să ții cont atunci când îți aplici machiajul.

Dacă nu ai făcut acest lucru până acum, ar fi cazul să îți acorzi câteva secunde și să-ți studiezi cu atenție ochii ca să descoperi ce formă au aceștia.

Vei descoperi că pot să fie rotunzi, migdalați, coborâți, cu formă descendentă sau cu pleoapele aproape imobile.

După ce vei descoperi care anume este forma ochilor tăi, vei putea să folosești cele mai bune metode a-ți machia ochii ca o profesionistă la salon, ținând cont anume de acest detaliu important.

Ochii rotunzi
Este forma pe care o poți depista cel mai repede. Dacă partea albă a ochilor este vizibilă în zona irișilor atunci când te uiți fix într-o oglindă, ai această formă a ochilor.

Sunt mai largi pe partea verticală, deci trebuie să te machiezi în așa fel încât să scoți în evidență și partea orizontală.

Poți folosi în acest sens culori deschise pe care să le aplici mai spre centrul ochilor și pe cele întunecate să le lași spre partea lor exterioară.

În așa fel vei obține machiajul perfect pentru forma rotundă a ochilor.

Ochii migdalați
De obicei în cazul acestei forme a ochilor, albul lor nu este foarte vizibil pe lângă pleoapele superioare sau inferioare.

În concluzie trebuie să ai un machiaj foarte pronunțat. Poți să folosești nuanțe mai închise pentru baza pleoapelor superioare.

Până la arcade aplică doar culori mate.

Ochii oblici
Imaginează-ți cum tragi o linie dreaptă fix în centrul ochiului, de la interior spre exterior.

În cazul în care colțul ochiului din exterior este puțin mai sus decât linia făcută de tine, înseamnă că ai ochii oblici.

Poți să creezi un echilibru dacă folosești nuanțe mai deschise pe care să le aplici chiar până la arcadă.

Pe pleoapă și pe linia genelor, folosește cel mai bine culori sidefate, mai închise.

De pe pleoapa inferioară fă o codiță spre exterior cca să îți pui cu adevărat în valoare forma ochilor.

Ochii cu formă descendentă

Atunci când colțul exterior al ochiului este sub linia centrală pe care ai trasat-o mai devreme, imaginar, atunci ai ochii cu forma descendentă.

Din cauza faptului că marginea exterioară este mai căzută, trebuie să folosești un creion ca să mai animi puțin din machiaj.

Culoarea închisă trebuie să o folosești doar pentru marginea exterioară a pleoapei. Și întinde un pic codița mai spre partea exterioară.

Ochii ascunși
Ai această formă a ochilor dacă pleoapa mobilă se vede doar foarte puțin. Dacă atunci când ții ochii deschiși nu se vede pleoapa superioară trebuie să te machiezi într-un mod foarte special ca să să se vadă cât mai bine pleoapa.

Trebuie să ai grijă să eviți culorile sidefate. Eyeliner-ul trebuie să fie cât mai clar și cât mai subțire.

În rest, în general mai trebuie să ții cont de o serie de reguli ca să obții un machiaj perfect.

De exemplu trebuie să alegi și mascara ca să fie în funcție de nevoile tale, pentru alungire sau pentru volum. Dar să ai grijă să nu îți încarce genele prea mult.

Când vrei să îți să îți faci un machiaj mai natural este recomandat să optezi pentru creioane în nuanțe bej și maro.

Ziua alege creioanele maro iar seara pe cele de culoare neagră.

Încearcă să folosești când ai ocazia și creioanele colorate pentru că acestea vor da un plus de personalitate pentru occhii tăi, indiferent de forma lor.

Nu te teme să te joci cât mai mult cu nuanțele culorilor, trebuie doar să nu combini ceva fosrte diferit.

Dacă vei respecta regulile și dacă vei pune în aplicare trucurile pentru forma ochilor tăi te vei bucura de un machiaj potrivit, care nu va putea să treacă neobservat.

Tu te vei simți puternică și încrezătoare.