Revista Sănătate

Elibereaza-te de aceste 13 obiceiuri pentru o viata mai buna

1.Elibereaza-te de necesitatea de a demonstra ca ai dreptate.

Exista atat de multi oameni printre noi care, chiar si sub pericolul distrugerii unei relatii frumoase, cauzand durere si stres, nu se pot impaca cu anumite idei si accepta alte punct de vedere. Nu meriti asa ceva.

2. Renunta la control

Fii gata sa renunti la necesitatea de a monitoriza in permanenta tot ceea ce ti se intampla – situatii, evenimente, oameni etc. Fie vorba de familie si prieteni, colegi sau strainii de pe strada – lasa-i sa fie exact asa cum sunt.

3. Renunta la vinovatie

Scapa de nevoia de a da vina pe ceilalti pentru ceea ce ai sau nu ai, pentru ceea ce simti sau nu simti. Opreste pulverizarea energiei negative si asuma-ti intreaga responsabilitate pentru viata ta.

4. Inceteaza sa-ti cauti partile negative

Cati oameni se ranesc singuri, numai pentru ca permit gandurilor si emotiilor negative sa le controleze viata. Nu avea incredere in tot ceea ce-ti spune mintea logica si rezonabila. Esti mai buna si mai capabila decat crezi cu adevarat

5. Scapa de nevoia constanta de a te plange de lucrurile (oameni, situatii, evenimente) te fac nefericita, trista si deprimata.

Nimeni nu te poate face nefericit, nicio situatie nu te poate supara. Nu situatiile sunt cele care iti cauzeaza aceste sentimente.

6.Renunta la critica

Inceteaza sa critici oamenii care sunt diferiti de tine si situatiile care nu coincide cu asteptarile tale. Suntem cu totii, din fericire, diferiti.

7. Renunta la necesitatea de a-I impresiona pe altii

Inceteaza sa pretinzi a fi cine nu esti. Scoate-ti mastile, accepta si iubeste-ti adevaratul Eu.

8. Inceteaza sa mai rezisti schimbarilor.

Schimbarile sunt normale si necesare pentru a ne muta din punctual A in punctual B. Schimbarile ne ajuta sa ne transformam viata noastra si a celor din jur in mai bine.

9. Nu pune etichete

Inceteaza sa mai pui etichete oamenilor si situatiilor despre care nu stii nimic sau pe care nu le intelegi. Treptat, deschide-ti mintea pentru lucruri noi.

10. Renunta la trecut

Stim ca este greu. Mai ales cand trecutul ne place mai mult decat prezentul, iar viitorul ne inspaimanta. Trebuia insa sa accepti un lucru, prezentul este tot ceea ce ai.

11. Elibereaza-te de frici

Frica este o iluzie pe ai creat-o singura. Totul nu este decat in propria ta constiinta. Schimba-ti atitudinea interioara si totul se va rezolva de la sine.

12. Inceteaza sa te justifici

Depisteaza-ti toate justificarile interne si trimite-le undeva cat mai departe. Cel mai des ne punem singuri piedici si limite din cauza prea multor justificari pe care ni le facem pentru orice.

13. Inceteaza sa-ti traiesti viata conform asteptarilor altora

Prea multi oameni traiesc o viata care nu le apartine de fapt, doar de dragul de a trai. Ei isi traiesc vietile in functie de ceea ce altii considera ca e mai bine pentru ei, urmand asteptarile parintilor, prietenilor, profesorilor, guvernului si societatatii.

Ei isi ignora vocatia, uita ce le aduce fericire si ce isi doresc cu adevarat, uitand in cele de urma de ei insisi.

Ai o singura viata, care se intampla aici si acum. Traieste cum iti place, asculta-ti vocea interioara si nu lasa opiniile altor oameni sa-ti distraga atentia de la calea pe care vrei sa o urmezi.