Revista Sănătate

Beneficiile uleiului de salvie pentru femeile de peste 40 de ani

Atunci când femeile depășesc vârsta de 40 de ani ele trec printr-o serie de schimbări din toate punctele de vedere, atât fizic, cât și psihologic sau emotional.

Procesul de îmbătrânire duce cu sine la pierderea memoriei, crește nivelul de stress și provoacă bufeuri.

Ca să scape de simpomele specifice menopauzei ele pot să folosească iarba sfântului Ioan. La fel de eficient este și uleiul care se obține cu ajutorul acestei plante.

S-au făcut mai multe experimente și s-a ajuns la concluzia că uleiul esenția tratează rănile sau infecțiile cutanate, datorită proprietăților antibacteriene și antiseptice.

Este recomandat să folosești doar câte 5 picături și să eviți ultilizarea lui în cazul rănilor deschise.

Uleiul din iarba Sfântului Ioan echilibrează hormonii. În componența lui se găsesc estrogeni dietetici din plante.

Aceștia la rândul lor ajută la stabilirea nivelului optim de estrogen și de asemenea mai protejează și uterul.

Din cauza procesului de îmbâtrânire crește și riscul îmbolnăvirii de cancer. Iar din acest motiv este foarte important ca uterul să fie într-o stare perfecta.

În așa fel vei reuși să reduci din riscul apariției cancerului ovarian sau uterin.

În cazul în care în organismul unei femei trecute de 40 de ani nivelul de estrogen este mai mare decât norma admisă, pot să apară mai multe probleme de sănătate.

Printre acestea se numără cancerul care are la bază estrogenul, infertilitatea sau ovarele polichiste.

Dar dacă vei folosi acest tip de ulei vei reuși să ții la distanță toate aceste afecțiuni. Ba chiar mai mult, uleiul din planta lui sfântul Ioan te va ajuta să eviți sterile de depresie.

Aceasta este una dintre concluziile la care au ajuns specialiștii în urma unui studio organizat în anul 2004.

Acest ulei esential reduce nivelul de cortizol cu peste 36%. E suficient doar să-l inspiri, direct din sticlă și după aceea vei avea o cu totul altă stare de spirit.

Și în plus vei avea un nivel optim pentru hormoni.

Această planta utilizată sub forma uleiului essential te a ajuta să îți accelerezi metabolismul în mod natural, fără a face vreun efort.

El trasportă foarte multă energie spre cele mai importante organe din corp și spre mușchi. Drept rezultat, se relaxează creierul arterele iar tensiunea arterial scade automat.

Uleiul din iarba sfântului Ioan te ajută să scapi și de problemele specific sistemului digestive cum ar fi balonarea, crampele, disconformul abdominal, indigestiile și nu numai.

Acesta mai ajută ca intestinele să se miște relaxat și să funcționeze mult mai bine. Tratează constipația, ulcerele, reduce din colesterolul rău în exces.

În cazul în care ai pielea uscată, acest ulei essential te va ajuta să ai o piele catifelată și mai luminoasă, cu un aspect sănătos.

De asemenea, este potrivit și pentru eliminarea uleiurilor în exces din piele, în cazul tenurilor de tip gras.

Nu trebuie să lipsească din casele femeilor care suferă din cauza durerilor premenstruale.

El va acționa în toate direcțiile: îți va reduce pofta de mâncare, va elimina durerile specifice și te va ajuta chiar și în cazul stărilor fluctuante de dispoziție.