Revista Sănătate

Ce poți face pentru sănătatea ta daca amesteci uleiul de măsline cu sucul de lămâie

Acesta este un amestec ideal pentru foarte multe cazuri. Îl poți folosi dacă suferi din cauza constipației, din cauza artritei, din cauza durerilor de cap.

Ba chiar mai mult, combinația dintre lămâie și ulei de măsline poate chiar să prevină unele forme de cancer.

Din fericire această combinație nu este periculoasă pentru sănătate și se poate prepara chiar în casă.

Printre altele această combinație este potrivită și pentru cei care se simt foarte obosiți în fiecare zi. Ei vor scăpa de oboseală și vor fi plini de energie pe parcursul unei zile întregi.

În plus, îți vei curăța organismul de foarte multe substanțe toxice care se acumulează de obicei în ficat.

Despre puterile vindecătoare ale acestui amestec se știe încă din antichitate, pentru că grecii antici o foloseau ca să se trateze.

Dacă vei alege să folosești această compoziție din ulei de măsline și suc de lămâie îți vei ajuta organismul să funcționeze la cote maxime.

Dacă acum uleiul din măsline este un ingredient banal, întâlnit în majoritatea bucătăriilor, înainte acesta era considera chiar mai scump decât aurul sau decât alte metale scumpe.

Astăzi foarte mult ulei de măsline se folosește în cadrul dietelor sau în cazul alimentațiilor sănătoase.

Datorită acizilor grași pe care îi conține, uleiul de măsline ajută la scăderea nivelului mare de colesterol rău din sânge.

În acest fel, persoanele care folosesc uleiul de măsline reușesc să evite sau să prevină apariția bolilor cardiovasculare.
La rândul lor, lămâiile conțin foarte multe vitamine, substanțe minerale sau antioxidanți. Acestea, în primul rând întăresc sistemul imunitar, datorită conținutului foarte mare de vitamina C.

Dar în cazul în care acestea sunt folosite în ombinație cu uleiul de măsline, efectul lor devine și mai bun.

Alege doar lămâi naturale, bio și ulei extravirgin, de calitate superioară. Doar așa te vei putea bucur de substanțe nutritive sănătoase, din ambele elemente.

Amestecul dintre lămâie și ulei te va ajuta să scapi de constipație. Combinate, aceste două ingrediente funcționează ca un fel de lubrufiant natural, nepericulos pentru sănătate.

Datorită consumului de ulei cu lămâie ficatul și bila vor funcționa mai bine și vor putea să elimine toxinele și să favorizeze digestia.

Antioxidanți și acizii grași care se găsesc în uleiul de măsline îți vor ajuta circulația sangvină. Totodată se va reduce cantitatea de colesterol rău din organism.

Acest lucru înseamnă că poți să folosești combinația dacă vrei să ții departe problemele cu circulația sângelui, cu inima sau cu sistemul cardiovascular.

Chiar dacă pare să nu aibă nicio legătură, totuși lămâia combinată cu uleiul de măsline ajută și în cazul problemelor reumatice.

Fiecare dintre cele 2 ingrediente sunt cunoscute pentru proprietățile antiinflamatoare. Așadar, în cazul bolilor anti inflamatorii acest remediu este unul mai mult decât potrivit.

Spre exemplu așa îți poți trata reumatismul sau guta. Dacă suferi din cauza durerilor de articulații nu trebuie să îți lipsească din casă acest amestec.

Datorită acestei combinații vei reuși să împiedici acidul uric să se acumuleze în articulații.

Ca să te bucuri de efectele pozitive ale acestui medicament natural potrivit în atât de multe cazuri, bea-l dimineața, pe stomacul gol.