Revista Sănătate

Modurile mai puțin cunoscute prin care ne putem bucura de beneficiile mazărei

Despre mazăre se spune că ar fi o comoară tocmai pentru că boabele stau ascunse. Cel mai mult folosesc mazărea cei care au un regim alimentar vegetarian sau cei care respect perioadele de post.

Dar mazărea ar trebui să fie un aliment obișnuit pentru toată lumea întrucât aceasta conține un complex foarte mare de proteine.

Bineînțeles, există mai multe surse de protein bune și de calitate, iar mazărea se află pe lista respectivă. Ea este un aliment foarte potrivit pentru o alimentație sănătoasă.

Este proteina completă pentru că are în conținut toți aminoacizii importanți și este hipoalergică. Datorită consumului de mazăre putem să acumulăm energia necesară și în plus ne putem bucura de o circulație sangvină potrivită.

Atnci mâncăm mazăre ni se formează și colagenul care este foarte important pentru sănătatea oaselor, a țesuturilor, cartilje, piele sau tendoane.

Din păcate puțini oameni cunosc faptul că proteinele de origine animal sunt toxice, din cauza alimentației pe care acestea o au, dar și din cauza antibioticelor pe care le consumă în ferme.

O șansă în plus o au oamenii care își permit și au ocazia să consume proteine animale de la surse naturale, adică de la animale crescute în curți în număr mai mic și respectiv sunt mai bine îngrijite.

În plus nu trebuie să uităm de persoanele care au intoleranță la produsele lactate sau la ou. Aceștia sunt nevoiți să aleagă alte surse de proteină.

Și mai există o categorie de oameni care benevol renunță la proteinele animale, din diverse motive care nu țin neapărat de sănătate ci de principii, de mediu.

Mazărea este un produs alimentar care se poate pregăti în foarte multe feluri și este potrivită în combinație cu foarte multe alimente.
Atâta timp cât știi exact cum a fost crescută mazărea, adică fără pesticide, o poți mânca chiar și în stare crudă.

Te poți bucura de gustul proaspăt și natural de mazăre chiar și iarna pentru că aceasta își păstrează toți nutrienții inclusiv după ce este ținută în congelator.

O alternativă sănătoasă sunt și pudrele proteice care au mare success mai ales printre sportivii de performanță.

Aceștia consumă mai ales versiunile din orez, din mazăre sau chiar ambele ingrediente, combinate.

Le poți consuma folosind apă, în cereale și în diferite băuturi cum ar fi de exemplu shakeurile și nu numai.

În general, pudrele proteice reprezintă niște suplimente alimentare foarte sănătoase și sunt bune pentru oricine.

Pudra de mazăre se digeră foarte ușor și nu are reacții adverse. Are un gust dulce și o textură foarte plăcută.

Conține multe vitamin, antioxidanți, iar datorită lor metabolismul celor care le consumă se îmbunătățește.

Mazărea nu conține nici grăsimi și nici calorii foarte multe. Așa că devine un aliment de bază în alimentația celor care își doresc să slăbească repede și eficient.

Pe lângă beneficiile pe care aceasta le are asupra sănătății sistemului digestiv, ea mai este foarte bună și pentru o inimă puternică.

Cei care trebuie să evite consumul de mazăre sunt cei care suferă din cauza gutei sau din cauza bolilor care afectează rinichii.