Revista Sănătate

Remediu împotriva herpesului

Herpesul este inestetic, dar poate fi și dureros, iar vindecarea destul de dificilă. Există multe unguente pe piață care promit vindecarea grabnică, însă rezultatele întârzie să apară, de cele mai multe ori.

Infectiile cu virusul herpes simplex (HSV) sunt foarte frecvente în întreaga lume. HSV 1 este cauza principală a infecțiilor cu herpes, care se manifestă sub formă de leziuni herpetice și vezicule la nivelul gurii și buzelor. Acestea se transmit prin sărut sau utilizarea acelorași obiecte pentru băut și mâncat.

Este recomandat să vă spălați mâinile des, în cazul în care aveți virusul, să nu atingeți leziunile herpetice, să nu vă sărutați cu nimeni dacă aveți herpes și să evitați săruturile persoanelor cu herpes.

Iată un tratament care vă poate ajuta să scăpați de îndată de neplăcutul și nedoritul herpes localizat la nivelul gurii.

Ce vă trebuie

1 linguriță ulei de cocos; 1 cățel de usturoi.

Metoda de preparare:

Decojiți usturoiul și pisați-l, după care amestecați-l cu uleiul de cocos și frecați vârtos, până ce ajunge la consistența unei paste.

Datorită alicinei pe care o conține, usturoiul acționează ca un antibiotic natural. Mai mult, este bogat în calciu, fosfor și fier. Aceste substanțe ajută la vindearea herpesului, plus că sunt bune în bolile de inimă, reumatism, diabet sau bronșită.

Pe de altă parte, uleiul de cocos conține trigliceride, care ajută la susținerea sistemului imunitar. Mai mult, conține acid decanoic, un acid gras saturat, un acid carboxilic, substanțe cu proprietăți antivirale, antimicrobiene și antifungice.

Cum se aplică acest tratament
Întindeți peste suprafața afectată de herpes un strat subțire de unguent natural, iar dacă simțiți furnicături ale zonei, este un semn că tratamentul funcționează. Lăsați să acționeze între 10 și 15 minute, după care clătiți cu apă rece. Este recomandată aplicarea acestui remediu de 5 ori într-un interval de 12 ore.