Revista Sănătate

Cum iti revii dupa o despartire?

Despartirea de partener nu inseamna neaparat si imediata debarasare de sentimentele pe care le-ai simtit fata de acesta, insa ce este cel mai important lucru pe care trebuie sa-l stii atunci cand vine vorba despre o despartire e ca trebuie sa treci peste cu capul sus si obrazul curat.

1. Aminteste-ti cine esti: Multe persoane parca au amnezie cand se despart de cineva si isi aduc aminte doar de lucrurile pe care le-au trait la comun. Viata ta nu a inceput atunci! Tu aveai o viata cu mult inainte sa-l/ sa o intalnesti pe respectivul/respectiva. Trebuie sa ne reconectam cu noi insine, cu bune cu rele si sa lasam loc viitorului.

2. Nu te invinovati. Poate ti se reproseaza ca din cauza ta s-au petrecut anumite lucruri, insa daca tu consideri ca ai facut tot ce ti-a stat in putere sa repari, atunci nu te mai invinovati. Pana la urma nimeni nu este perfect iar o relatie e formata din doua persoane. Ambii trebuie sa lupte daca isi doresc cu adevarat.

3. Niciodata sa nu pastrati legatura dupa o despartire: Doi oameni care inca isi vorbesc dupa ce s-au despartit, fie inca se mai iubesc, fie nu s-au iubit niciodata. Iar daca finalul a fost decent, exista riscul ca dupa o asa zisa „prietenie” sa se termine chiar mai urat decat v-ati fi asteptat. In cazul in care aveti bunuri comune, sau chiar mai mult, copii, relatia de dupa nu este chiar o prietenie ci mai mult o relatie de complezenta.

4. Accepta pe cineva nou in viata ta: chiar daca simti ca este o persoana trecatoare, nu te indeparta de un nou venit. Poate in timp iti vei schimba parerea si vei ajunge sa ai o relatie mai frumoasa decat cea din care tocmai ai iesit. Important este sa iesi, sa discuti, sa cauti noi activitati si sa-ti faca placere sa iesi din casa. In cazul in care refuzi toate aceste aspecte depresia poate sa-ti bata la usa in cel mai scurt timp.