Revista Sănătate

Durerea de spate..cauză și efect!

Principala cauză a dizabilității este durerea de spate, la nivel mondial de peste 20 de ani drept, afectând aproximativ 9,4% din populația globală.

Anormalități scheletice (congenitale sau dobândite), cum ar fi scolioza, lordoza, cifoza și condițiile mixte. O abatere de la forma fiziologică a coloanei vertebrale are ca rezultat o distribuție defectuoasă a greutății în toate secțiunile și componentele acesteia, provocând astfel comprimări de diferite tipuri.
Strângerea (stenoza) a canalului spinal, având ca rezultat comprimarea măduvei spinării și a nervilor și provocând durere, parestezie și amorțeală.

Vertebre specifice
Spondilolisteza: o afecțiune patologică cauzată de alunecarea unei vertebre din locul său fiziologic. Această dislocare comprimă nervii spinării adiacenți, ducând la durere, amorțeală și disconfort.

Discuri intervertebrale
Degenerarea legată de vârstă a discurilor intervertebrale.
Hernia și rupturi, care rezultă de obicei din sarcină fizică extremă.

Nervi spinali
Radiculopatia: durere legată de o leziune, comprimare sau inflamație a nervului spinal. O formă specifică de radiculopatie este sciatica sau radiculopatia nervului sciatic. Aceasta este o structură mare care trece prin fese până la piciorul din fiecare parte.

Alte cauze
– traume și leziuni
– tumori ale oricăror componente listate mai sus
– infecții locale ale pielii, țesutului adipos, mușchilor etc.
– boală de pietre la rinichi, în timpul căreia durerea poate iradiat în partea inferioară a spatelui.

Studiile afirmă că cauza patologică a aproximativ 85% din toate cazurile de dureri de spate mai mici rămân un mister chiar și după teste extinse. Astfel de cazuri sunt denumite „dureri de spate nespecifice” și sunt tratate în mod generic.
Colegiul American de Medici, recomandă ca durerea inferioară a spatelui să fie tratată inițial cu abordări non-drog, aceste modalități de tratament sunt încă insuficient utilizate în majoritatea cazurilor.

În concluzie, durerea de spate este o problemă extrem de răspândită în domeniul sănătății la nivel mondial, iar abordarea convențională a tratamentului este eronată în mai multe moduri. Desigur, prescripțiile de droguri vă pot aduce o ușurare instant pentru o perioadă, dar efectele pe termen lung rezultate nu prea merită acest lucru.