Revista Sănătate

10 utilizări noi ale bicarbonatului de sodiu + Efecte secundare

Bicarbonatul de sodiu pare un praf magic, lăsat de zâne în casele oamenilor! Acesta este foarte ieftin iar utilizarea sa se pare că are niște urmări mai mult decât minunate!

Praful alb te scapă de coșuri, îți albește dinții,te ajută să slăbești și face mult mai multe lucruri benefice.

Știai că petele galbene de transpiraţie de pe haine dispar ca prin minune dacă laşi la înmuiat rufele câteva ore într-o soluţie formată din apă şi bicarbonat?

Bicarbonatul de sodiu îndulcește roșiile

Bicarbonatul de sodiu presărat peste pământul unde cresc roşiile va da mai multă dulceaţă acestora, iar dacă arunci un praf de bicarbonat peste nisipul din litiera pisicii, mirosul specific va dispărea.

O linguriţă cu bicarbonat în apa florilor din vază ajută la menţinerea prospeţimii acestora pe termen lung.

Un recipient mic cu bicarbonat pus în frigider ajută la absorbţia mirosurilor neplăcute de mâncare.

Un amestec de 2 litri de apă, un sfert de ceaşcă de oţet şi o ceaşcă de bicarbonat de sodiu ajută la înmuierea pensulelor întărite de vopsea. Se pune amestecul pe foc şi se fierb pensulele.

Insecte precum furnicile sau gândacii sunt eliminate dacă se presară bicarbonat de sodiu pe la colţurile casei.

Vasul de toaletă şi cada este mai uşor de curăţat şi capătă miros proaspăt dacă se adaugă bicarbonat de sodiu, se lasă să acţioneze o oră şi apoi se clăteşte.

Grăsimea de pe farfurii, oale, cuptor sau cea întărită din cuptorul cu microunde iese mult mai uşor cu puţin bicarbonat.

Culoarea covoarelor prinde viaţă iar praful din ţesătură dispare dacă presari puţin bicarbonat, freci uşor, laşi să acţioneze o oră şi apoi aspiri.

Resturile de mâncare ori săpun din canalizare pot fi uşor îndepărtate cu bicarbonat. Se pune o ceaşcă de bicarbonat în canalizare, se lasă circa 15 minute să acţioneze şi se toarnă 3-4 litri de apă fiartă.