Revista Sănătate

Cum să-ți faci părul mov FĂRĂ să-l vopsești

Violet de gențiană este un colorant antiseptic utilizat pentru tratarea infecțiilor fungice ale pielii. De asemenea, are efecte antibacteriene slabe și poate fi utilizat pe tăieturi minore și julituri, pentru a preveni infecția. În afară de aceste utilizări, violetul de genţiană poate fi folosit cu succes și pentru colorarea părului. Vei obţine o culoare spectaculoasă și vibrantă!

Părul de culoare mov depăşeşte tendinţele şi nu prezintă semne de „îmbătrânire” în termeni de popularitate. De ce spunem că este o culoare mereu la modă? Pentru că, înainte de Kelly Osbourne și Katy Perry, care au adoptat această culoare, Isabelle Collin Dufresne, o actriță de origine franceză, cunoscută sub numele de Ultra Violet, a întruchipat perfect acest trend, ea fiind muza lui Andy Warhol şi asistenta lui Salvador Dali. Ultra Violet a fost o figură centrală în revoluția culturală a anilor ’60-’70, arta şi stilul ei influențând o întreagă generație. Și, judecând după numărul de celebrităţi care au părul mov, moștenirea ei încă dăinuie!

Poţi obţine un mov vibrant care nu necesită vizite regulate şi scumpe la coafor. Iată cum îţi poţi vopsi părul mov folosind violetul de genţiană, o soluţie ieftină şi eficientă pentru colorare!

Pasul 1: cumpără o sticlă de violet de gențiană de la o farmacie. Acesta este utilizat pentru a trata tăieturi și răni și ar trebui să fie relativ ieftin, până în 5 lei. Nu cumpăra o sticlă prea mare, deoarece vei folosi foarte puțin (chiar dacă părul este lung).

Pasul 2: spală-ți părul foarte bine. Dacă te vei vopsi în baie, asigură-te că ai un prosop pe jos, deoarece violetul de genţiană va păta gresia, faianţa şi mobila.

Pasul 3: se pun câteva picături (4-8) de violet de gențiană într-un recipient mic, de unică folosință, și se diluează puțină apă.

Pasul 4: foloseşte mănuşi, pentru a nu-ţi păta mâinile.

Pasul 5: folosind o pensulă mică, moale și plată, aplică soluţia diluată de violet de genţiană pe zone mici. Dacă termini soluţia, mai adaugă câteva picături de violet de genţiană şi nu uita să le diluezi cu apa. Dacă nu vei dilua cu apă, vei obţine o nuanţă neagră.

Pasul 6: las-o să acţioneze timp de cinci minute.

Pasul 7: clăteşte foarte bine părul cu apă călduţă, însă ai mare grijă să nu pătezi cada sau chiuveta. Ţine la îndemână o sticlă de spirt, pentru a curăța rapid eventualele pete.

Pasul 8: usucă părul şi aranjează-l aşa cum doreşti.

Nuanţa de mov va dispărea după câteva spălări, însă este foarte ușor să-ţi menții culoarea, adăugând în balsamul de păr sau în masca de îngrijire a podoabei capilare câteva picături de violet de genţiană. Astfel, îți vei menţine părul hidratat și sănătos, iar culoarea se va menține un timp îndelungat.