Revista Sănătate

5 semne clare că partenerul vă va frânge inima!

Relațiile noi sunt pline de pasiune și fericire. Cu toate acestea, pentru a avea o relație sănătoasă este necesar să fim atenți la unele detalii care pot avertiza un potențial eșec. Următoarea listă vă prezintă semnele clare că există problem care deseori pot fi remediate dacă ambii parteneri doresc acest lucru.

1. Viața ta personală e aproape sau complet inexistentă

La începutul relației dorim să petrecem cât mai mult timp alături de partener, însă trebuie să știm care este limita, astfel încât să nu ne pierdem pe noi înșine. Din păcate, multe persoane îsi ignoră familia sau prietenii în detrimentul iubitului/iubitei.

De ce este grav? Acest tip de comportament începe, de obicei, cu ignorarea câtorva persoane, iar apoi se extinde la abandonarea tuturor relațiilor existente sau chiar pierderea job-ului. În momentul în care sunteți devotat complet partnerului și ați fi in stare să faceți schimbări de orice natură pentru acesta, este timpul să vă puneți un semn de întrebare.

Cum puteți rezolva? Amintiți-vă ca orice relație sănătoasă are la bază și solitudine. Spațiul personal și timpul petrecut singur te ajută să te cunoști mai bine și să afli ce-ți dorești cu adevărat, iar aceste aspecte trebuie ignorate în niciun caz.

2. Tolerezi comportamentul urât

În momentul în care nu-ți respectă spațiul personal, te amenință că vă desparțiți,ignoră refuzurile tale, te jignește sau este agresiv ar trebui să iei atitudine! Multe persoane nu iau in seamă aceste lucruri deoarece consideră că parțile frumoase ale relației acaparează problemele acesteia.

De ce este grav? Dacă nu bagi in seamă lucrurile de mai sus, care prezintă clar o viitoare relație toxica, mai târziu e probabil să realizezi că ți-ai canalizat energia și timpul in persoana nepotrivită.

Cum puteți rezolva? Exprimă-ți așteptările intr-un mod politicos, precum ” Consider că modul in care mă tratezi nu e chiar cel mai potrivit.”

3. Nu comunicați destul

„Dacă chiar m-ar fi iubit, ar fi știut ce-mi doresc și mi-ar fi oferit!” Sunt multe cazuri in care oamenii cred că partenerul le poate citi gândurile. Din păcate, nimeni nu poate! Acesta este cel mai intalnit motiv pentru care majoritatea relațiilor rezultă in dezamăgire, iar mai apoi despărțire.

De ce este grav? Precum încercarea de a evita conflictele, lipsa comunicarii este unul dintre lucrurile ce pot duce la confuzie si neîntelegere. Dacă ținem în noi sentimentele de nesiguranță acestea se vor resimți la un moment dat.

Cum puteti rezolva? La început s-ar putea sa-ți fie greu sa-ți spui nemulțuirile și ceea ce te deranjează, dar este total necesar. Pentru o relație de lungă durată, trebuie să pui clar ce-ți dorești și ce așteptări ai. De asemenea, nu uita sa asculți ce are de spus și persoana de lângă tine, astfel încât să creezi o balanță între a asculta și a vorbi.

4. Încerci să-ți controlezi partenerul

Faptul că încerci să-ti controlezi partenerul iți arată că nu ai incredere în tine și în relația pe care o ai. Gelozia puternică este, în mod similar, semnul cel mai evident că trebuie să faci o schimbare.

De ce este grav? Dacă pui presiune asupra iubitului/iubitei tale, într-un final acesta se va îndepărta de tine.O relație sănatoasă se bazează pe încredere și siguranța, deci in cazul în care ai anumite bănuieli, asigură-te înainte de toate ca nu sunt nefondate.

Cum puteți rezolva? Amintește-ți că, în momentul în care nu-ți răspunde la mesaje imediat, nu trebuie să-l suni de 10 ori. Până la urmă, nu ești părintele său, nici bona, așa că tratează-ți partenerul ca adultul care este.

5. Îți faci așteptări prea repede

Fluturașii din stomac te fac să-ți imaginezi viitorul alături de noul tău partener. Dacă dupa un scurt timp deja ai în minte cum ar arăta copiii voștrii, ce casă si câte animale veți avea, trebuie să te oprești imediat!

De ce este grav? Această presiune îți poate speria partnerul, chiar dacă ai impresia că el/ea este jumătatea pe care o căutai. Pe lângă acest lucru, dacă vă grăbiți veți pierde unele dintre cele mai frumoase momente ale relației, adică cele de la început.

Cum puteti rezolva? Bucură-te de fiecare moment împreună, fie că este vorba de prima ceartă sau prima vacanță. În acele momente cunoști persoana de lângă tine din toate punctele de vedere: cum reacționează la nervi, cum se comportă cu tine și ce obiceiuri are. Trebuie să treceți prin aceste clipe împreună pentru a vedea dacă vă potriviți cu adevărat sau nu.