Revista Sănătate

6 Mituri pe care lumea le considera a fi reale dar nu sunt

De-a lungul timpului ne-am creat niste legi si reguli sfinte dar nescrise dupa care ne ghidam viata.
Deseori asociem vikingii cu acele coifuri cu coarne, lucru care niciodata nu a certificat existenta acestora pe capetele puternicilor luptatori. Alteori ne mintim ca daca mancam dupa o anumita ora ne ingrasam excesiv. Cand de fapt conteaza ce si cat mancam!

Iata mai jos 6 mituri care nu au nicio legatura cu realitatea:

1. Vestitele „gauri negre” care aduc Apocalipsa sunt de fapt niste gloante. Daca ar fi gauri, vidul nu ne-ar afecta atat de tare precum se zvoneste.

2. Raw veganismul este la mare cautare in zilele noastre, insa este dovedit stiintific faptul ca o parte din legume, mai precis: cartoful, rosia si morcovul, au proprietati mult mai sanatoase in momentul in care sunt gatite.

3. Dintii albi nu intotdeauna inseamna ca sunt si sanatosi. Mai ales daca exista o discrepanta de culoare intre acestia, dintii va pot indica probleme de lipsa de calciu.

4. Crema cu SPF pentru piele nu inseamna ca te si salveaza de cancer de piele. Este indicat sa o folosesti in functie de sensibilitatea pe care o ai la expunerea solara. Dar o garantie de 100% nu ti-o va oferi niciun brand.

5. Muschiul nu creste intotdeauna catre nord! Da, catre nord are conditii mult mai bune de dezvoltare, prin urmare daca vei gasi o suprafata mai mare de muschi atunci te indrepti catre nord. Altfel, s-ar putea sa ai o orientare gresita.

6. Ciocolata iti provoaca multe cosuri pe ten! Nicidecum, studiile au aratat ca oamenii care au consumat ciocolata timp de o luna nu au acuzat probleme ale tenului. In cazul in care ciocolata este umpluta cu creme, frisca si alte dulciuri, sansele ca imprefectiunile tenului tau sa fie nenumarate cresc din cauza zaharului.