Revista Sănătate

Moștenirea lui Avicii este „transformarea sănătății mintale în industria muzicală”

Familia Avicii a creat o fundație în numele său pentru a sprijini prevenirea sinuciderilor și a sănătății mintale.
DJ-ul suedez – numele real, Tim Bergling – și-a luat propria viață în 2018 pe turneul din Asia.
Fundația Tim Bergling „este modul nostru de a-și onora memoria și continuă să acționeze în spiritul său”, spune familia sa.
Oamenii care lucrează în domeniul sănătății mintale în industria muzicală declară că moștenirea sa a contribuit deja la îmbunătățirea gradului de conștientizare în domeniu.
„Unul dintre problemele principale ale morții lui Avicii a fost reticența oamenilor de a vorbi despre subiectul sănătății mintale”, spune Tristan Hunt de la Asociația pentru Muzică Electronică, transmite BBC Radio 1 Newsbeat.
El este co-președintele unui grup care lucrează pentru a îmbunătăți sănătatea mentală și fizică în rândul fanilor și profesioniștilor din industria muzicii de dans.
„Succesul tăierii de-a lungul societății noastre”
„Sinuciderea sa a adus în relief pe cât de mulți bărbați suferă de acest lucru, mai ales în industria noastră.
„Nu numai muzica electronică, ci și întreaga industrie, se taie chiar în întreaga societate, dar oamenii le consideră deosebit de greu să vorbească”.
Trei din patru persoane care își încheie propria viață în Marea Britanie sunt bărbați, potrivit unui raport din septembrie 2018.
Mai recent, Keith Flint de la The Prodigy și-a luat viața, pe care colega lui de filmat Prodigy, Liam Howlett, a confirmat-o ca sinucidere pe Instagram.

„Trecerea lui Avicii și moartea lui Keith în ultimul an evidențiază faptul că avem în mod clar un drum foarte lung de parcurs”, spune Tristan.
„La fiecare nivel trebuie să continuăm să vorbim despre actorie și îngrijire pentru a salva vieți și a crea vieți care merită să trăiască”.

Fundația poate aduce lumină la incidentul „întunecat”
O persoană care știe cum lucrează în industria muzicală vă poate afecta sănătatea mintală este Manchester DJ și producătorul Ben Pearce, care spune că anxietatea și depresia cu care sa confruntat a fost adusă prin lucrul în muzică.
„Mă bucur că se înființează o fundație în numele lui Tim”, spune Ben pentru Newsbeat.
„A fost o adevărată tragedie groaznică, dar dintr-un timp atât de întunecat, poate fi o lumină. Dacă fundația ajută pe oricine, sunt sigur că va merge pentru a redresa echilibrul”.

Ben a declarat pentru Newsbeat în 2017 că, la cel mai scăzut nivel, el „scutura, arunca în aer, transpiră și, în general, se simțea îngrozitor”
Ben spune că este „uimitor” că cineva își petrece timp și resurse pentru a aborda problemele de sănătate mintală din industria muzicală.
„Lucrând într-o industrie atât de volatilă precum muzica, există o mulțime de factori care pot influența modul în care este viața ta de zi cu zi”, spune el.
„Programele se pot schimba destul de drastic, iar termenele limită se pot schimba pentru o mulțime de oameni și asta pune foarte multă stres.”
„Moartea lui Avicii a schimbat industria muzicală”
De la moartea lui Avicii, Tristan spune că industria muzicală a început să abordeze nevoia de dispoziții de sănătate mintală, la fel ca în școli și alte afaceri.
„Moartea lui Avicii a adus-o din nefericire, dar cred că una dintre cele mai mari moșteniri ale lui Avicii va fi că a ajutat la transformarea industriei noastre în ceea ce privește acordarea sănătății mentale importanței pe care este întotdeauna nevoie”, spune el.
„Acum, accentul a fost acum foarte mult pe faptul că să-l rezolvată.”
Fundația Tim Bergling va lucra, de asemenea, pe conservarea naturii și speciile pe cale de dispariție, printre altele.