Revista Sănătate

Dacă știți că aveți niște obiceiuri proaste, este timpul să începeți să vă schimbați, renunțând la 7 cele mai grave alimente pentru creier !

Creierul tău nu-ți va plăcea o revizuire masivă pe toată durata dietei și chiar dacă știi că este alegerea potrivită, te vei strădui să o menții. În schimb, eliminați unul câte unul din următoarele 7 elemente din dieta dvs., făcând o trecere treptată, care vă va proteja sănătatea creierului pentru călătoria lungă .

1.Cunoscut sub numele de ulei hidrogenat, persoanele care mănăncă o grămadă de grăsimi trans, sub forma de margarină, produse de cofetarie cumpărate în magazin, chipsuri si biscuiti, mese congelate și conservate și băuturi cremoase, prezintă un risc mai mare pentru Alzheimer și demență.

Studiile au arătat că consumul ridicat de grăsimi trans duce de asemenea la declinul cognitiv anterior, la scăderea volumului creierului și la memoria mai slabă.

2. Băuturi zaharoase, cum ar fi sifon, băuturi sportive, băuturi energizante și chiar suc de fructe nu au o valoare nutritivă prea mică sau deloc. Consumul regulat de băuturi zaharoase poate duce la o serie întreagă de deficiențe fizice, inclusiv diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arterială, colesterol ridicat și da boala Alzheimer sau demența.

Un aport ridicat de fructoză, un îndulcitor mega-concentrat care se găsește în multe băuturi dulci, sa dovedit a reduce capacitatea de învățare, memoria, funcția creierului general și formarea de noi neuroni în creier. De asemenea, poate duce la creșterea inflamației în creier, care afectează în mod negativ toate tipurile de funcții cerebrale.

3. Carbohidrații rafinați sunt produse din cereale prelucrate. Ele nu pot degusta neapărat dulce, dar se rup foarte repede în zahărul din corp. Acest lucru se datorează faptului că procesul de rafinare scutește toate fibrele și nutriția din cerealele originale. O masă bogată în carbohidrați rafinat reprezintă o încărcătură glicemică ridicată care vă scade glicemia.

Acest lucru provoacă toate aceleași probleme ca și cum ați consumat zahăr drept, inclusiv tulburări de memorie, inflamație și un risc mai mare de a dezvolta demență.

Studiile au arătat că copiii care consumă diete bogate în carbohidrați rafinate înregistrează un nivel mai scăzut al testelor de inteligență nonverbală. Și persoanele în vârstă care iau mai mult de 58% din caloriile zilnice ale carbohidraților rafinați au de două ori riscul de tulburări mintale și demență decât cei care mănâncă mai multe cereale integrale, fructe și legume.

4. Alimentele procesate și ambalate elimină o alimentație importantă din alimente întregi și o înlocuiesc cu zahăr, grăsimi și sare. Aceasta este așa-numita noastră dietă occidentală, una care se bazează pe comoditate și alimente fast-food peste mese lent-gătite de casă. Și o înțelegem – oamenii sunt ocupați și, uneori, nu este posibil să-ți faci propriile sosuri, pansamente, paste făinoase și produse de panificație.

Cu toate acestea, este important să gătiți cu alimente întregi nutritive cât de des puteți leagăn, deoarece dieta occidentală este notorie pentru provocarea acumulării de grăsimi în jurul organelor vitale. Aceasta, la rândul său, este asociată cu afectarea țesutului cerebral și reducerea volumului creierului. De asemenea, poate provoca perturbări ale barierei hemato-encefalice, membrana responsabilă de protecția creierului de substanțe nocive.

5. Alcoolul

Probabil că nu este o surpriză faptul că alcoolul poate dăuna creierului, având în vedere cât de multe lucruri stupide fac oamenii sub influența lor. Noțiuni de tiping la fiecare o dată în timp, probabil, nu va provoca daune permanente, dar alcoolism și bouts de binge potabilă absolut pot.

Consumul cronic de alcool tinde să scadă creierul și să perturbe neurotransmițătorii pe care le utilizează creierul pentru a comunica. De asemenea, alcoolicii se confruntă cu o deficiență a vitaminei B1, care poate duce la dezvoltarea sindromului Korsakoff. Acest sindrom este responsabil pentru leziuni cerebrale grave care cauzează pierderea memoriei, confuzia, instabilitatea și pierderea intermitentă a vederii.

6. Pești bogați în mercur

Peștele, în general, este un supliment sănătoasă în dieta ta. Are un conținut redus de grăsimi saturate, dar conține acizi grași omega-3 sănătoși, precum și vitamina B12, zinc, fier și magneziu. Cu toate acestea, un anumit pește are un nivel ridicat de mercur, care este un contaminant de metale grele și o otravă neurologică. Mercurul rămâne îndelungat în țesuturile animale (inclusiv în om).

Pe parcursul unei vieți, aceste pești pot acumula niveluri de mercur de 1 milion de ori concentrația în apa pe care o înotau. Cel mai bine este să evitați sau să limitați în mod serios consumul de ton, pește-spadă, pescăruș de portocale, macrou, rechin și țiglă pentru a preveni întreruperea neurotransmițătorilor creierului.

7. Aspartam

În timp ce producătorii acestui înlocuitor de zahăr jură că este sigur, mai multe studii au asociat aspartam cu probleme comportamentale și cognitive. Ca stres chimic, poate provoca efecte dăunătoare asupra abilității de a învăța și de a reglementa emoțiile.

Într-un studiu, doar opt zile de dietă bogată în aspartam determină participanții să scadă mai puțin la testele psihice și să se simtă mai iritabili și mai deprimați la boot. Un alt studiu a arătat că persoanele care beau o mulțime de băuturi răcoritoare, care înlocuiesc zahărul cu îndulcitor artificial, au un risc crescut de demență sau accident vascular cerebral. Deocamdată, FDA spune că aspartamul este sigur, dar, de asemenea, mandatează etichete de avertizare pe produsele care îl conțin.

Nu există nici o îndoială că dieta dvs. joacă un rol imens în sănătatea creierului pe parcursul vieții. Evitarea sau reducerea semnificativă a consumului de 7 alimente de pe lista noastră vă poate îmbunătăți abilitățile cognitive în fiecare zi, precum și în viitor, atunci când crește riscul pentru Alzheimer și demența.