Revista Sănătate

6 combinații de alimente cu legume bogate în fier

Mai jos sunt șase alimente bogate în fier, fiecare asociat cu un fruct sau vegetal încărcat cu vitamina C. Dar nu este nevoie să rămânem cu aceste perechi specifice – nu ezitați să amestecați și să vă potriviți. Puteți crea tone de combine cu aceste 12 capse, pentru a vă ajuta corpul să obțină tot fierul de care are nevoie.

1.Spanac (fier) + ardei roșu (C)

Există numeroase modalități de a asocia aceste două elemente. Ardeiul roșu, tocată într-o salată de spanac funcționează, ca și spanacul gătit într-un ardei umplute. Sau încercați ardei tăiați săpată cu spanac. Îmi place acest combombinație cu ulei de măsline, usturoi și piper roșu zdrobit.

2.Broccoli (fier) + roșii (C)

Aruncați floretele de broccoli aburite în pestoul de roșii uscat. Sau pentru a cina în câteva minute,  broccoli și roșii cu ceapa, ciuperci, ulei de masline, usturoi și condimente italiene. Completați masa cu o proteină slabă (cum ar fi piept de pui, somon sau fasole albă) și o mică servire a unui carbohidru sănătos (cum ar fi chinoa sau paste de orez brun). Pentru a obține un impuls de fier la micul dejun, adăugați broccoli și roșii la o omletă sau frittata.

3. Fasole neagră (fier) + varză (C)

Una dintre căile mele preferate de a combina aceste două este tacosul de fasole neagră, fiecare acoperit cu o porție generoasă de oțet pe bază de slaw. Fălcile de varză umplute cu fasole neagră sunt o altă opțiune excelentă.

4. Kale (fier) + portocale (C)

Puteți bici amândouă într-o pâine, adăugați pini de portocale într-o salată de șuncă, le includeți într-un amestec de prăjiți sau vă puteți bucura de o portocală cu niște chipsuri de chipsuri pentru o hrănire gustoasă .

5. Linte (fier) cu varză de Bruxelles (C)

Serviți varza de Bruxelles la gratar sau la cuptor pe un pat de linte condimentată sau adaugați atât la o salată proaspată de grădină. Războiul și lintele rășnite de Bruxelles fac de asemenea o umplutură excelentă pentru cupele de salată!

6. Ciocolata neagră (fier) cu căpșuni (C)

Dacă nu știați că ciocolata neagră este o sursă bună de fier, sunt încântat să livrez vestea bună. Se topește și se toarna peste căpșuni întregi. Sau adăugați ciocolată neagră tăiată și căpșuni feliate la fulgi de ovăz de dimineață, bateți-le împreună într-o bucată de pată, sau le pliți în iaurt grecesc ambalat în proteine. Pentru un desert distractiv și sănătos, încercați lapte de migdale, ciocolată neagră tăiată și căpșuni tocate în mucegai, împreună cu condimente cum ar fi ghimbir proaspăt rasă, mentă tocată sau scorțișoară.

Evitați alimentele care interferează cu absorbția fierului: Taninurile (găsite în ceai și cafea) și calciu atît interferează cu absorbția. Deci, dacă încercați să construiți magazinele de fier ale corpului, încercați să evitați să beți ceai și cafea și să luați suplimente de calciu înainte de o masă bogată în fier.