Revista Sănătate

Te simți balonat tot timpul? Cum poți trata balonarea în mod natural și cum poți preveni revenirea ei

Una dintre cele mai neplăcute simptome este senzația de balonare. Aceasta te pune în situația de a te confrunta cu dureri abdominale, cu lipsa apetitului și cu aspectul neplăcut, al abdomenul umflat și tare.

Pentru a scăpa rapid de această problemă, natura îți pune la dispoziție o serie de planta la care este bine să apelezi.

Scapă de balonare cu ceaiurile diuretice

Așa cum le și zice denumirea, ajută la eliminarea apei ce se găsește în exces în organism, motiv pentru care se recomandă grijă la cantitatea și la combinația aleasă. Cea mai bună alegere în materie de ceai în caz de balonare este ceaiul verde, acesta fiind un diuretic mai blând cu organismul uman.

Însă trebuie menționat și faptul că balonarea poate să survină pe un fond de oboseală, astfel că este necesar să acorzi grija cuvenită orelor de somn, altfel intestinele nu apucă să își finalizeze activitatea.

Consumă porții mici și dese

Există cazuri în care balonarea poate fi favorizată și de aerul pe care îl înghițim involuntar mai ales atunci când bem lichide cu paiul, când mâncăm prea repede și când mestecăm gumă.

Ai grijă să nu îți aglomerezi stomacul cu o cantitate mare de mâncare, altfel, procesul de digestie va dura mai mult, iar fermentația alimentelor poate provoca gaze. Dacă aceste gaze nu sunt eliminate corect, rămân în intestine și urcă în stomac, de aici aspectul de „balon”.

Magazinul tău online complet. Reduceri uriașe de preț la toate produsele. Vezi aici ofertele lunii aprilie