Revista Sănătate

Usturoiul în lapte – remediul pentru sciatică și pentru durerile de spate

Dacă ai intoleranță la lactoză, poți să optezi pentru un sortiment de lapte vegetal. Dacă mărunțești usturoiul înainte de a-l folosi, poți să te bucuri de toate proprietățile sale.

Sciatica este o afecțiune care apare atunci când nervul sciatic este iritat, fapt care provoacă durere persoanei în cauză. Durerea poate fi resimțită din partea de jos a spatelui până înspre picioare. În articolul de azi îți prezentăm un remediu alternativ pentru sciatică: laptele cu usturoi.

Această afecțiune este printre pricipalele cauze ale inactivității la locul de muncă. Este un fapt valabil mai ales în cazul bărbaților, însă și femeile pot fi afectate.

Sciatica împiedică pacienții să își îndeplinească activitățile zilnice. Acest lucru depinde de intensitatea și de durata durerii, care poate persista și câteva zile.

Durerea apare atunci când nervul sciatic este apăsat sau inflamat în urma unei traume, cum ar fi hernia de disc sau stenoza spinală. În majoritatea cazurilor, aceasta este însoțită de furnicături, amorțeli și slăbiciunea mușchilor picioarelor.

Din fericire, există remedii naturale cu proprietăți analgezice și antiinflamatoare care ajută la ameliorarea sciaticii. Acestea accelerează vindecarea și reduc simptomele.

Remediu pentru sciatică cu lapte și usturoi

Laptele cu usturoi este o băutură naturală foarte populară în medicina tradițională, datorită proprietăților sale terapeutice.

În unele țări, acest remediu este folosit pentru combaterea paraziților intestinali, dar și împotriva infecțiilor virale și bacteriene.

Însă în ultimii ani s-a descoperit că laptele cu usturoi are și alte proprietăți interesante. Acest remediu pentru sciatică ameliorează durerile cauzate de afecțiuni ale nervilor, întrucât are efecte antiinflamatoare și antioxidante.

În plus, laptele cu usturoi este bogat în compuși sulfurici și nutrienți esențiali precum:

Vitamine (A, B1 și C)
Minerale (fier, siliciu, sulf și iod)
Polizaharide
Proteine
Flavonoide
Enzime

Magazinul tău online complet. Reduceri uriașe de preț la toate produsele. Vezi aici ofertele lunii aprilie