Revista Sănătate

A dat în judecată salonul de înfrumusețare, după o tunsoare dezastruoasă: „Părul a început să îmi cadă, eram aproape cheală”

De câte ori nu ai plecat furioasă de la salon? O femeie a luat măsuri și a cerut, în instanță, despăgubiri de 30.000 de dolari, după ce, spune ea, a fost „ciopârțită”.

Jessica Bray, din Melbourne, Australia, a decis să facă bani de pe urma „traumei emoționale” suferite în urma unei tunsori dezastruoase. Femeia a dat salonul în judecată, cerând daune în valoare de 30.000 de dolari.

Jessica a vrut să fie blondă. Ca să nu își strice părul, s-a dus să se vopsească la salon. De acolo, a plecat îngrozită. A căutat o soluție în locul nepotrivit: același coafor. A doua vizită a avut un deznodământ asemănător.

Traumatizată, cu părul distrus, femeia susține că a fost nevoită să apeleze la un psihoterapeut.

„Era salonul la care mergeam de ani de zile. Am văzut că lucrurile nu mai erau la fel ca înainte, dar am zis să le mai dau o șansă. Mi-au pătat hainele cu vopsea și mi-au decolorat părul de patru ori în mai puțin de șase săptămâni”, a povestit aceasta.

Când a fost văzută de specialiștii de la un alt salon de coafor, lui Jessica i s-a spus că nu se poate face nimic pentru ea.

„Au pus o începătoare să se ocupe de mine. Nu părea că știe ce face. Mi-a aplicat vopseaua în păr și a plecat. După ce mă săturasem să tot aștept, m-am dus în oglindă să văd rezultatul. În momentul în care mi-am atins părul, a început să îmi cadă. Proprietarul salonului a văzut toată scena și a ieșit imediat să o caute pe cea care se ocupa de mine”, a adăugat ea.

Acasă, lucrurile s-au agravat. Pentru că rămăsese aproape cheală, Jessica a fost nevoită să își cumpere o perucă.

Din păcate, instanța nu i-a dat dreptate. În loc să plătească daune în valoare de 30.000 de dolari, salonul a fost obligat să îi returneze contravaloarea serviciului, 270 de dolari.

Magazinul tău online complet. Reduceri uriașe de preț la toate produsele. Vezi aici ofertele lunii aprilie