Revista Sănătate

Cum ești ca persoană, în funcție de grupa de sânge pe care o ai. 6 lucruri de bază pe care e obligatoriu să le știi

Află tot ce trebuie să știi despre grupa de sânge pe care o ai, ce fel ești ca persoană în funcție de ea, dar și ce este indicat să consumi sau cum poți avea o sănătate de fier.
Grupele de sânge sunt: A, B, 0 și AB – care este cea mai comună și persoanele care au această grupă au un sistem imunitar foarte puternic.

1.Pentru a avea o stare de sănătate bună, trebuie să consumi următoarele, în funcție de grupa ta sanguină:

Pentru grupa de sânge A: pește, pui, iaurturi. Acești oameni ar trebui să nu consume foarte multe legume, mâncăruri picante sau cofeină. Pentru grupa de sânge B: lactate, pește, legume, ceaiuri. Aceste persoane ar trebui să nu consume în exces alcool.

Pentru grupa de sânge 0: carne, pește, legume. Cei care au această grupă sanguină ar trebui să nu consume multe lactate, mâncăruri procesate sau mâncare, în general, în exces. Pentru grupa de sânge AB: aceste persoane pot consuma aproape orice. De preferat este să mănânce alimente organice, proaspete și să evite mâncărurile gătite, mai ales prăjelile.

2.Cum ești ca persoană, în funcție de grupa de sânge pe care o ai:

Pentru grupa de sânge A: empatic, organizat, eficient în acțiuni, ai abilități de lider. Pentru grupa de sânge B: flexibil, prietenos, activ. Pentru grupa de sânge 0: practic, afectuos, sensibil. Pentru grupa de sânge AB: rațional, calm, puternic.

3.Cum afectează stresul grupa de sânge pe care o ai:

Pentru grupa de sânge A: acești oameni nu pot face față stresului prea bine. Este important să stea cât mai calmi și hidratarea este crucială. Pentru grupa de sânge B: sunt de obicei calmi, însă starea lor de spirit se schimbă repede.

Ar trebui să respire adânc și să se controleze. Pentru grupa de sânge 0: aceste persoane au tentința să se înfurie. Se pot calma doar dacă sunt singuri. Pentru grupa de sânge AB: aceste persoane fac față stresului foarte bine, dar se pot enerva imediat. Ar trebuie să facă orice activitate care să le elibereze tensiunea.

4.Relația dintre grupele sanguine și grăsime:

Pentru grupa de sânge A: aceste persoane pot consuma grăsimi din carne sau zaharuri. Pentru grupa de sânge B: dacă aceste persoane consumă mâncăruri prăjite sau pâine pot avea de suferit. Pentru grupa de sânge 0: aceste persoane pot lua în greutate dacă își schimbă obiceiurile alimentare. Pentru grupa de sânge AB: aceste persoane pot lua în greutate dacă nu fac sport.

5.Grupele de sânge și transfuziile:

Grupa AB poate primi sânge de la toate celelalte grupe. Grupa A poate primi sânge doar de la grupele A și 0, dar poate da doar celor care au grupa A sau AB. Grupa B poate primi de la grupa B și grupa 0, dar poate da doar celor care au grupa B sau AB. Grupa 0 poate primi doar de la grupa 0, dar poate dona tuturor grupelor.

6.Compatibilitatea plasmei:

Grupa AB poate primi plasmă de la AB, dar poate da tuturor grupelor. Grupa A poate primi plasmă doar de la A și de la AB, dar poate dona doar celor care au grupa sanguină A sau 0. Grupa B poate primi de la grupele B și AB, dar poate da doar grupelor B sau 0. Grupa 0 poate primi de la toate celelalte grupe, dar poate da doar celor cu grupa 0.

Magazinul tău online complet. Reduceri uriașe de preț la toate produsele. CLICK AICI sa vezi ofertele lunii aprilie