Revista Sănătate

Cum să identificați problemele de sănătate ascunse prin examinarea limbii ?!

Diagnosticul limbii provine din medicina ayurvedică, un sistem de sănătate sofisticat și puternic, care are aproximativ 5000 de ani. Ayurveda (Ayur = viață, Veda = știință sau cunoaștere) este unică prin faptul că depășește simplul tratament al bolii și este un sistem care vă permite să rămâneți sănătoși prin observarea atentă a corpului și a minții.

Uită-te la limba ta și observa forma, culoarea, textura și marcajele. Toate acestea vă vor oferi o perspectivă asupra a ceea ce se întâmplă în interiorul corpului.

Iată un videoclip care vă aduce la cunoștiință mai în detaliu aceste aspecte , și anume

  1. Limba Vata va avea tendința de a fi mai subțire, mai mică și puțin cam dură și uscată.
  2. Pitta limba va fi un pic mai roșu de culoare, de dimensiuni medii, și ușor uscat.
  3. Limba Kapha va fi mai mare, plină, eventual ușor roz și puțin udă.

ată câteva lucruri obișnuite pe care le puteți observa:

a) Fisuri – de obicei, în spatele sau în centrul limbii.

Acest lucru indică faptul că există malabsorbție intestinală și, eventual, intestin scurgeri. Practic, țesutul intestinal a fost deteriorat de ceva și nu poate să-și îndeplinească funcțiile de protecție și absorbție.

S-ar putea să aflați că aveți alergii sau sensibilități alimentare dacă limba dvs.

Dacă vă aflați în această situație, aș recomanda efectuarea unui test de alergie la alimente și evaluați-vă pentru infecții intestinale cum ar fi Candida, bacterii, viruși etc. Identificarea și îndepărtarea alergenilor alimentari și a agenților patogeni nocivi este un prim pas important în repararea daunelor.

b) Mucos-  în funcție de structura dumneavoastră, mucoasa va varia între subțire și limpede până la galben sau alb.

Dacă observați o acoperire albă sau galbenă groasă, grasă, aceasta poate indica faptul că există, de fapt, acumularea de mucus și toxine în intestin. Dacă se află în spatele limbii, acesta este colonul. Dacă este în mijloc, este intestinul subțire.

S-ar putea să găsiți că aveți mult gaz și balon, precum și o tendință spre constipație sau diaree.

Se recomandă o dietă, predominant din grâu, carne, lactate și zahăr contribuie foarte mult la această mucoasă acumulare. Îndepărtarea sau reducerea acestor produse alimentare poate ajuta foarte mult.

În cazurile de constipație, un laxativ ușor, cum ar fi rubarba turc sau cascara sagrada, va face lucrurile în mișcare. Asigurați-vă că includeți o mulțime de legume proaspete și fructe în dietă, precum și acestea sunt alimente cu mucus scăzut și conțin fibre sănătoase.

Impresiile dinițlor pe marginile limbii- este un semn că nu digerați și absorbiți mineralele în mod corespunzător.

Dacă aveți amprente și crăpături ale dinților, este posibil ca malabsorbția să provină din intestin. Dacă aveți doar amprente dinții, ar putea fi un caz de acid gastric scăzut (foc digestiv).

c) Ginile limbii –  este de obicei un semn că nu digerați și absorbiți mineralele în mod corespunzător.

Dacă aveți amprente și crăpături ale dinților, este posibil ca malabsorbția să provină din intestin. Dacă aveți doar amprente dinții, ar putea fi un caz de acid gastric scăzut (foc digestiv).

Adesea recomand să luați câteva urme de minerale împreună cu acest lucru pentru a umple mineralele care pot fi epuizate.

IMPORTANT DE ȘTIUT.. Păstrarea limbii curate se desfășoară foarte mult în menținerea sănătății organelor !