Revista Sănătate

Tot vine Paștele vă recomand o rețetă pe cât de simplă pe atât de bună, și anume ouă tocate cu sfeclă !

Este o gustare colorată perfect potrivită pentru orice tabel de vacanță sau de sezon. Aceste ouă colorate sunt atât de festive chiar și copiii sunt sigur că îi iubește.

Ingrediente
– 2 cutii (15 uncii fiecare) sfeclă integrală

– 12 ouă mari, fierte, fierte

– 1 cană de zahăr

– 1 cană de apă

– 1 oțet cidru de oțet

Mod de preparare-  sfeclă de scurgere folosind un filtru într-un vas de măsurare.

  • rezervați 1 suc de cești (aruncați restul sau salvați pentru o altă utilizare).
    Puneți sfeclă și ouă într-o bucată de 2l ( Borcan de sticlă ).
    Într-o cratiță mică, combinați zahărul, apa, oțetul și sucul de sfeclă rezervat și aduceți-l la fierbere. Se răcește ușor.
    Se toarnă sfecla și ouăle; se răcește complet.
  • Acoperiți bine și păstrați-l la frigider timp de cel puțin 24 de ore înainte de servire.

Beneficiile nutriționale
În timp ce ne place cât de ușor este această rețetă, este o aruncare care este cea mai bună parte, gustul minunat sau valoarea nutritivă. Ambele, sfecla și ouăle oferă beneficii nutriționale atunci când sunt adaugate în dieta noastră.
Sfecla are calorii scăzute, dar este bogată în vitamine și minerale esențiale.

Ele conțin cel puțin cantități de urme de aproape toate vitaminele și mineralele pe care le are corpul dumneavoastră.  Dincolo de aceste elemente de bază ale nutriției, sfecla are și alte beneficii promițătoare.

Studiile au arătat că sfecla poate contribui la scăderea semnificativă a tensiunii arteriale.  Printre numeroasele componente nutritive ale sfeclei se numără pigmenții numiți betalains. Studiile efectuate pe șobolani au descoperit că aceste betaline pot avea un număr de proprietăți antiinflamatorii.

Ouăle nu se umple, ci sunt o sursă excelentă de energie și de proteine.

Proteina este una dintre cele mai importante macronutrienti pentru sanatatea corpului nostru. Acesta joacă un rol masiv în crearea și repararea oaselor, mușchi, cartilaj, piele și sânge.

Un ou mare poate conține până la 7 grame de proteine. Ouăle oferă, de asemenea, o sursă bună de vitamina A, D și E. Cu toate acestea, este cel mai bogat în vitamina B12, un ou mare furnizează 20% din valoarea zilnică recomandată. Vitamina B12 este importantă pentru sănătatea nervului și a celulelor sanguine.

Este, de asemenea, utilizat în crearea ADN-ului.  Un ou conține 35% din valoarea zilnică a biotinei. Biotina este cheia părului, a unghiilor și a sănătății pielii.

Ouăle conțin, de asemenea, o cantitate mare de colină nutritivă esențială. Împreună cu vitamina E, colina poate ajuta la stimularea sănătății creierului, a dezvoltării și a memoriei.

Nu este nimic mai bun decât încercarea unei noi rețete care este atât de delicioasă și bună și pentru tine!