Revista Sănătate

În ce momente din viață inima are cel mai mult de suferit? Așa pot să apară bolile cardiovasculare

Există o mulțime de factori care pot influența în mod negativ buna funcționare a inimii, iar o cercetare realizată recent de specialiști a demonstrat că există anumite momente din viață în care inima are cel mai mult de suferit, favorizând apariția bolilor cardiovasculare.

Pare că situațiile prin care trecem în fiecare zi nu ne afectează atât de mult, dar în realitate, impactul pe care acestea îl au asupra inimii este mai mare decât ne-am fi putut imagina.

În ce momente din viață inima are cel mai mult de suferit?

Momentele din viață care pot afecta puternic funcționarea inimii sunt legate de pierderea unei persoane dragi, aflarea unui diagnostic grav din partea medicilor, pierderea locului de muncă sau trauma provocată de un atac violent.

Potrivit cercetătorilor, toate aceste evenimentele nefericite provocă un stres major, iar acesta afectează inima, ducând la apariția bolilor cardiovasculare.

“Foarte multe persoane sunt, într-un anumit moment al vieții, expuse la stres psihologic sau traume cum ar fi moartea unei persoane iubite. Dovezile pe care le-am strâns până în prezent arată că astfel de probleme pot conduce la un risc crescut de apariție a mai multor boli care pot cauza decesul.”, a spus medicul Huan Song, cel care a condus cercetarea, potrivit dailymail.co.uk.

De-a lungul timpului, oamenii de știință au determinat în ce măsură stresul îi afectează pe veteranii de război, însă acum, aceștia au vrut să vadă în ce măsură situațiile de zi cu zi își pot pune amprenta într-un mod negativ asupra inimii.

Stările de anxietate și palpitațiile care apar în urma unui eveniment stresant pot avea, pe termen lung, consecințe grave. Rezultatele oamenilor de știință au arătat oamenii stresați au mai multe șanse să dezvolte afecțiuni cardiovasculare, iar riscul este foarte mare în primul an după producerea evenimentului neplăcut.

În plus, persoanele care prezintă o tulburare legată de stres încă de la o vârstă fragedă au șanse mari să se confrunte cu boli cardiovasculare la maturitate.