Revista Sănătate

4 metode prin care poți slăbi rapid

Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, atunci trebuie să știi că există 4 metode prin care poți slăbi rapid. Dietele drastice și înfometarea nu se numără printre acestea, ci există alte trucuri pe care le poți pune în practică pentru a obține o formă fizică de invidiat.

Este de la sine înțeles că pentru a scăpa de kilogramele în plus este nevoie să faci câteva eforturi, însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să îți pui sănătatea în pericol. Un regim alimentar foarte strict poate da naștere unor probleme serioase de sănătate, iar sportul, deși este recomandat, poate cauza o serie de neplăceri persoanelor sedentare care aleg antrenamente mult prea grele.

Dacă ai câteva kilograme în plus și vrei să scapi rapid de ele, poți începe prin a schimba câteva lucruri în stilul tău de viață, dar care, în timp, se vor dovedi foarte eficiente. Există 4 metode prin care poți slăbi rapid și prin care îți poți păstra forma fizică de-a lungul timpului.

1. Mănâncă mai multe proteine, legume și grăsimi sănătoase

Poate părea un sfat care nu are legătură cu slăbitul, însă este esențial ca din alimentație să nu îți lipsească grăsimile sănătoase, proteinele și legumele. Dieta mediteraneană le conține pe toate, astfel că dacă vrei să faci schimbări în alimentație, o poți lua în considerare. S-a dovedit că un regim bogat în legume, fructe, pește și grăsimi sănătoase îmbunătățește funcționarea inimii, dar contribuie și la pierderea kilogramelor în plus. Mai mult decât atât, proteinele alungă senzația de foame, ceea ce înseamnă că vei consuma o cantitate mai mică de alimente.

2. Renunță la zahăr și amidon

Zahărul și amidonul sunt de multe ori cei mai mari dușmani ai siluetei și îi poți întâlni în produsele procesate. Dacă îți dorești să slăbești rapid ar trebui să renunți la pâine, prăjituri, paste, produsele de patiserie sau dulciuri. Făcând această schimbare, organismul va arde depozitele de grăsime, iar tu vei slăbi rapid.

3. Ridică greutăți

Acest antrenament este foarte eficient pentru a slăbi și nu e nevoie să îl faci în fiecare zi. Este suficient să practici un astfel de antrenament de 3-4 ori pe săptămână și vei reuși să îți lucrezi toți mușchi, îți vei stimula metabolismul și vei pierde mult mai repede kilogramele în plus, potrivit thesun.co.uk.

4. Uită de dietă

Dacă te-ai gândit să începi o dietă drastică, uită de ea. Înfometarea nu îți va face deloc bine, ci din contră. Chiar dacă vei slăbi rapid, vei acumula frustrări, poți produce un dezechilibru la nivelul organismului și pentru că nu vei putea urma o lungă perioadă de timp acest regim, există riscul să te îngrași din nou. Somnul, exercițiile fizice moderate și alimentația sănătoasă sunt elementele care te pot ajuta să obții cele mai bune rezultate.