Revista Sănătate

Avertizarea medicilor! De ce nu este bine să mâncăm brânză la masa de seară

Masa de seară este înlocuită adesea cu brânză, crezând că este o alternativă bună, fără prea multe calorii. În realitate însă, brânza este pusă de nutriționiști pe lista alimentelor care nu ar trebui niciodată consumate seara.

Ei bine, probabil nu vă așteptați, însă brânza, înghețata și țelina sunt niște alimente pe care nu ar trebuii să le consumăm niciodată la masa de seară.

Brânza spre exemplu conține tiramină de aminoacizi, care este responsabilă de activitatea mai alertă a creierului. Prin urmare, consumul de brânză seara ar putea să vă cauzeze probleme cu somnul. Dacă brânza este combinată cu roșii efectul este și mai rau întrucât roșiile conțin zaharuri, care înseamnă energie.

Înghețata este și ea pe lista alimentelor ce nu ar trebui consumate seara. Nu suntem foarte surprinși de faptul că înghețata conține o cantitate mare de zahăr și grăsimi, o combinație de elemente nefericită pentru organismul nostru. De asemenea, dacă mâncăm înghețată înainte de culcare trebuie să ne așteptăm la un somn agitat.

Țelina este de asemenea unul din alimentele ce nu ar trebui niciodată consumate seara. Aceasta este un diuretic natural, ceea ce vă oferă, de asemenea, un somn agitat.