Revista Sănătate

Solutii pentru a creste fertilitatea. Tu ai incercat asta?

                      6 solutii generale pentru a creste fertilitatea

Profita de fiecare zi de ovulatie!
Desi pare evident ca sexul este principalul ingredient, multe cupluri nu tin cont de perioada de ovulatie. Aceasta perioada incepe in a 14-a zi dupa menstruatie si dureaza 4-5 zile. Profita de fiecare zi de sex cu partenerul tau si alege aceasta „solutie” chiar si in momente diferite ale zilei. Un calendar menstrual te poate ajuta sa calculezi perioada fertila din luna.

Monitorizeaza ciclul menstrual
Daca esti supraponderala sau subponderala risti sa iti afectezi ciclul lunar si sa ai probleme cu menstruatia. In cazul unui ciclu menstrual neregulat, identificarea zilelor de ovulatie este mai dificila si trebuie sa faci eforturi suplimentare pentru a afla cum sa ramai insarcinata repede.

Sportul ajuta enorm!
Sportul te ajuta nu doar sa fii in forma dar si sa suporti mai usor transformarile din corpul tau in timpul sarcinii. In plus, miscarea influenteaza in mod direct circulatia sangelui, oxigenarea organismului si creste imunitatea organismului, fapt care influenteaza pozitiv functionarea organelor sexuale si deci cresterea fertilitatii.

Scapa de inhibitorii fertilitatii
Este demonstrat medical ca alcoolul si fumatul pot afecta fertilitatea. Chiar daca sunt exemple de femei care au ramas insarcinate desi fumau, nu inseamna ca trebuie sa ignori aceasta solutie, mai ales daca au trecut deja 6 luni de incercari.

Iar daca asta nu a functionat, incearca sa tii o dieta! Sportul imbinat cu dieta intotdeauna te vor ajuta sa obtii tot ceea ce iti doresti! Iata cateva alimente care iti vor creste feritilitatea!

Fructele de Goji
Acestea ajută la eliminarea radicalilor liberi şi stimulează imunitatea. Fructele de goji sunt recunoscute de terapeuţii asiatici ca fiind un stimulent al fertilităţii.

Avocado
“Avocado este considerat de mulţi nutriţionişti „fructul fertilităţii”.
Datorită conţinutului bogat de vitamina E, consumul lui ajută la reglarea ovulaţiei şi la producerea mucusului cervical.

Spanacul şi alte frunze verzi
Sunt o sursă excelentă de acid folic ce optimizează producţia de spermă, facilitează producerea regulată de ovule şi la prevenirea defectelor tubului neural la începutul sarcinii. E o importantă sursă de fier şi vitamina C necesară pentru creşterea calităţii spermei, protejând ADN-ul.