Revista Sănătate

12 întinderi dimineața pentru a vă ajuta să scapați de durere, rigiditate și exces de grăsime

Primul lucru pe care oamenii îl fac dimineața, pe lângă faptul că lovește ceasul cu alarmă, este întins. Indiferent dacă este vorba despre o bătaie dramatică pe brațe, însoțită de un căscat mare sau o înclinare mică a gâtului, corpul are o dorință de a se relaxa și de a crește fluxul de sânge după ce a stat toată noaptea.

Din nefericire, mulți oameni merg de la paturi la mașinile lor la birou, iar corpul nu avea ocazia să se întindă. Acești oameni nu cunosc avantajele incredibile ale poziției de stretching și yoga, mai ales atunci când se face primul lucru dimineața.

Aceste beneficii includ:

  • Reducerea durerii, tensiunii și rigidității
  • Îmbunătățește circulația și încălzește corpul
  • Îmbunătățește dispoziția și energia
  • Îmbunătățește atenția, ceea ce poate duce la reducerea consumului de alimente
  • Reduce stresul
  • Yoga este adesea stereotipată pentru a fi un exercițiu „pufos și ușor”, dar cei care practică înțeleg provocarea forței și echilibrului yoga prezintă. Nu este de mirare că cercetarea a demonstrat legătura dintre yoga și pierderea în greutate.

12 dimineți se întinde pentru a stimula energia și a arde grăsimea

  • Următoarele poziții sunt cele mai benefice atunci când se desfășoară într-o secvență curgătoare, dar pot fi practicate individual dacă se dorește. Repetați fluxul de aproximativ 2-4 pentru a maximiza beneficiile, ținând fiecare poza timp de aproximativ 30 de secunde. Luați timp să respirați și să vă relaxați prin fiecare postură, ceea ce poate fi dificil în timpul celor mai obosiți.
  • Efectuarea primului lucru imediat dupa trezire este un mod sanatos de a incepe dimineata, dar ele pot fi practicate oricand in timpul zilei.

1. Pose de copii
Începeți să vă îngenuncheați pe podea, degetele mari atingând. Răspândiți genunchii sau păstrați-i împreună, în funcție de ceea ce este mai confortabil. Îndoiți ușor torsul înainte. Fruntea poate atinge podeaua sau se poate trece deasupra acesteia. Brațele se pot întinde sau se odihnească lângă corp. Respirați adânc în această poziție.

2. Îndoire în față
Inspirați și stați. Picioarele trebuie să fie lățimea șoldului, bilele și tocurile piciorului înrădăcinate la pământ. Expirați și îndoiți înainte până când mâinile se odihnesc pe podea, îndoiți genunchii dacă este necesar.

3. Câine cu fața în jos
Inspirați, întindeți degetele larg, împingeți palmele mâinilor în podea și împingeți ambele picioare înapoi. Apăsați șoldurile înapoi și apoi în sus, ca și cum ați întinde pieptul spre coapse. Mențineți o coloană lungă și dreaptă, împingând-o în palme și ridicând-o prin coada. Desenați tocurile spre podea, simțindu-vă o întindere în partea din spate a picioarelor. Respiră adânc.

4. Câine cu trei picioare
Inspirați și ridicați un picior. Respirați și coborâți încet. Repetați cu celălalt picior. Experimentați cu îndoirea genunchiului, ridicând piciorul mai sus sau orice mișcare se simte naturală.

5. Lunge
Inspirați și trageți piciorul stâng între cele două mâini. Păstrați piciorul stâng îndoit, genunchiul de pe gleznă și piciorul drept drept. În timp ce odihniți vârfurile degetelor de lângă piciorul stâng, ridicați pieptul și așteptați cu nerăbdare.

6. Crescent Lunge

Inhalați și ridicați brațele deasupra capului, aducând trunchiul în poziție verticală. Aduceți palmele mâinilor împreună, împingeți pământul cu picioarele și imaginați-vă că capul este împotriva tavanului. Colțul coloanei vertebrale este lung și umerii sunt relaxați. Uită-te în sus, creând o bobină ușoară.

7.Warrior II
Expirați și lărgiți poziția, piciorul din spate perpendicular pe față. Inspirați și rotiți pieptul în fața camerei. Expirați și extindeți brațele în lateral, cu un braț peste fiecare picior. Piciorul din față este încă îndoit cu genunchiul direct deasupra gleznei. Spălați șoldurile spre pământ în timp ce relaxați umerii și maxilarul. Expirați și răsuciți capul în fața piciorului îndoit. Respirați profund prin această poziție de întărire.

8. Războinic invers
Expirați și odihniți mâna dreaptă pe piciorul drept. Inhalați și ridicați brațul stâng sus spre cer. Dacă este confortabil pentru gât, uită-te la mâna stângă. Dacă nu, așteptăm cu nerăbdare. Păstrați genunchiul stâng îndoit și picioarele plantate în pământ.

9. Triunghiul Pose
Inhalați și îndreptați piciorul îndoit. Extindeți brațele în lateral și întindeți mâna stângă spre partea din față a camerei. Coborâți mâna stângă la piciorul stâng și apăsați articulațiile pe gât, pe gleznă sau pe podea. Asigurați-vă că urechea stângă rămâne paralelă cu piciorul; nu te grăbi înainte. Ridicați mâna dreaptă la tavan și priviți-o în sus, deschizând pieptul.

Repetați secvența pornind de la poziția Lunge la Triangle Pose pe partea opusă.

10. Plank
Îngenunchează pe podea și plantează mâinile sub umeri. Inhalați, ridicați genunchii și rădăcinați bilele picioarelor pe podea. Angrenează miezul și păstrează privirea chiar dincolo de vârfurile degetelor. Nu lăsați coapsele să se prăbușească spre podea; păstrați-le puternice și imaginați corpul într-o singură linie dreaptă.

11. Câine în sus
Inhalați și cu precizie, îndoiți coatele ținându-le aproape de corp. Apoi îndreptați degetele de la picioare, apăsați în jos în mâini, îndreptați brațele și aduceți pieptul înainte, ridicând soldurile și genunchii de pe sol. Apăsați pe vârfurile picioarelor pentru a sprijini picioarele.

12. Pisica și Vaca
Expirați și coborâți ușor pieptul, apoi genunchii pe pământ. Inspirați și veniți pe toate patru, pe mâini sub umăr și pe genunchi sub șolduri. Inhalați și arhivați spatele, ridicați cozonacul și priviți spre tavan. Aruncați umerii departe de urechi. Expirați și împăturiți bărbia spre piept și în jurul spate prin strângerea miezului și împingând mijlocul spate spre tavan. Repetați fluxul Cat și Cow de 6-10 ori, apoi odihniți.