Revista Sănătate

Informatii despre cancerul la copii,  carnea procesată, alimentele procesate…

Dacă sunteți părinte, bunici sau un copil a cărui masă de bucătărie a văzut mulți câini calzi de-a lungul anilor, audierea acestei știri poate fi dificilă pentru a înghiți. Dar care este cauza rădăcinii acestei afirmații conform căreia consumul de hot dog este legat de cancerul copilariei?

E vorba de nitrozamine … un cuvânt mare, nu? Puneți pur și simplu, sunt substanțe cancerigene chimice care se formează când se adaugă conservanți în alimente, cum ar fi carnea tratată sau prelucrată. Datorită naturii lor cancerigene, unii oameni de știință sugerează că consumul de alimente cu conținut de nitrosamină poate crește riscul de cancer atât la copii, cât și la adulți.

Unul dintre cele mai vechi studii pentru a explora relația dintre acest cancerigen chimic și cancerul a ieșit în Nature la 3 ianuarie 1970. În acest studiu oamenii de știință William Lijinsky și Samuel Epstein au sugerat că „cancerul uman ar putea fi cauzat de nitrozamine formate în organism de la nitriții ingerați. ”

Această lucrare privind natura a ajutat la stabilirea scenei pentru alte studii privind carnea și cancerul prelucrat, inclusiv una care a explorat legătura dintre dieta maternă și riscul de apariție a tumorilor la copii.

Dupa ce au fost analizate 155 de cazuri de copii cu varsta de sase ani si mai mici cu diagnostice tumorale cerebrale, oamenii de stiinta au descoperit o tendinta intre mamele care au consumat carne tratata legata de cancer si copiii care au dezvoltat cea mai frecventa tumora cerebrala din copilarie, gliomul astrocit.

Ați fi corect să spuneți că acesta este doar un studiu privind carnea și cancerul – și este din anii șaptezeci. Așa că am săpat în bazele de date pentru a găsi alții sugerând o legătură între consumul de hot dog și cancerul la copii.

Mai mulți cercetători reproduc concluziile: legătura dintre carnea procesată și cancer la copii devine mai puternică
cancerul la copii, cancerul la copii, carnea procesată, alimentele procesate.

Un studiu similar din același an a constatat că consumul de carne preparat în timpul sarcinii a fost legat de cancerul copilariei.

Cercetătorii au evaluat cinci grupe de carne:

 • Șuncă, șuncă sau cârnați
 • Câinii calzi
 • hamburgeri
 • Bologna, pastrami, carne de vită cornată, salam sau carne de prânz
 • Carnați de alimente fierte

Cercetătorii au analizat 234 cazuri de cancer (56 dintre acestea leucemie și 45 dintre acestea tumori cerebrale).               Au descoperit o asociere între mamele care au mâncat 1 hamburger sau câini calzi pe săptămână și riscuri mai mari de leucemie și tumori cerebrale la copii. Riscul de cancer la copil a fost intensificat mai ales dacă dietele mamelor nu aveau vitamine.

Un alt studiu realizat de Cancer Causes & Control a constatat că în 232 de cazuri de cancer la copii, tații și copiii care au mâncat 12+ hot dogs pe lună au crescut riscul de leucemie la copii cu 11 și, respectiv, 9,5 ori.

Da, multe dintre studiile citate au fost de la mijlocul anilor nouăzeci, dar dovezile nu s-au oprit aici …

În 2009, un studiu de caz bazat pe populație din Jurnalul American de Epidemiologie a întărit legătura cu carnea și cancerul. Dintre cele 145 de cazuri de leucemie acută, cercetătorii au descoperit că copiii consumând carne tratată / afumat și pește mai mult de o dată pe săptămână au avut un risc de cancer de 1,74x mai mare.

Carne prelucrată și cancer: de ce sunt câinii calicieni cresc riscul de cancer la copii?

Vedem toate acele studii, noi și vechi, dar care este știința reală în spatele felului în care câinii calzi declanșează leucemie sau tumori cerebrale? Dacă vă amintiți termenul „nitrozamine”, pe care l-am definit mai devreme, ele încep să se formeze când nitriții sau nitrații sunt prezenți în alimentele procesate.

Conservanții au fost folosiți de sute de ani pentru a preveni deteriorarea alimentelor. Dar când oamenii de știință au descoperit că o modalitate de conservare a alimentelor a fost reducerea nitraților la nitriți și adăugarea lor ca amestec de sare la bunurile de consum comestibile, industria sa schimbat complet.

Acum, lanțurile de produse alimentare stochează alimente care chiar au potențialul de a depăși unii dintre noi!

Ce sunt nitriții?
În general, nitriții servesc trei scopuri atunci când producătorii le adaugă la alimentele procesate:

 • Mențineți aroma ajutând la prevenirea randamentului alimentar
 • Oferiți carnei tratate și prelucrate culoarea lor roz caracteristică
 • Inhibă cedarea și creșterea bacteriilor (adică Clostridium botulinum) care poate produce o neurotoxină letală
  Bună aromă și sunet fără bacterii pentru tine?

În timp ce unii consumatori ar putea crede că aceste puncte sunt de dorit în timpul cumpărăturilor alimentare, alimentele procesate umplute cu nitriți nu sunt ceva pe care doriți să-l introduceți în corpul dumneavoastră. Mai ales dacă doriți să reduceți riscul de apariție a cancerului la copii.

Este important să știți că există tipuri diferite de nitrați și nitriți care se comportă diferit în interiorul corpului. Avem organice găsite în sfecla roșie, spanac și salată verde și anorganice, cum ar fi cele găsite în câini calzi și alte alimente prelucrate.

Cancerul la copii,  carnea procesată, alimentele procesate…

(Nu vă faceți griji, este bine să consumați nitriți găsiți în legume)
Comparativ cu câinii calzi, legumele care conțin nitriți nu sunt cancerigeni deoarece conțin vitaminele C și D, despre care se știe că limitează formarea nitrozaminei și chiar contractează efectele (cancerigene) ale nitriților.

Acest lucru este posibil deoarece vitaminele opresc nitriții din legarea la amine, ceea ce împiedică formarea nitrozaminelor legate de cancer .
Organismul dvs. trebuie să elimine conservanții, dar, în unele cazuri, nitriții pot provoca probleme de sănătate, inclusiv:

 • Deshidratare
 • Diaree
 • Schimbările în hemoglobină (adică moleculele responsabile pentru a ajuta la transportarea oxigenului prin sânge devin mai puțin eficiente)
 • Tumorile (de exemplu, creierul)
 • Cancer (de exemplu, leucemie)
  Iar atunci cand fetusii sau bebelusii se afla in stadiul incipient de dezvoltare, ultimul lucru pe care il doriti este pentru acest conservant de risc ridicat gasit in produsele alimentare procesate pentru a pune in pericol cresterea lor si bunastarea generala.

„O femeie gravidă și fătul ei ar putea fi mai sensibili la toxicitatea de nitriți sau nitrați în apropierea celei de-a 30-a săptămâni de sarcină”, ​​potrivit Agenției CDC pentru substanțele toxice și registrul bolilor .

„Sugarii cu diaree și vărsături formează mai mult nitrați în interiorul organismului, ceea ce le pune un risc mai mare pentru efectele asupra sănătății, cu sau fără expunere la nitrați”.
Nu există nici o îndoială că câinii calzi sunt un delicios american disperat … Dar doar pentru că ceva are un gust bun, nu înseamnă că este sănătos.

În ciuda numeroaselor studii care au legat consumul de caine fierbinți cu cancer la copil, oamenii de știință susțin că aceștia sunt potențial co-carcinogeni și încă ezită să facă public orice pretenții cauzale.

Deci, ar trebui să nu mai mănânc câini calzi și alte alimente prelucrate?
Dacă puteți, absolut! Știm că pentru multe familii, câinii calzi și alte alimente similare sunt adesea mai puțin costisitoare și mai convenabile.

Cu toate acestea, dacă nu, țineți ochii deschiși pentru câini calzi care sunt:

 • Nitritul-free
 • Nitrați-free
 • Organic
 • Neîntărite
 • Fără antibiotic
 • Fără hormoni
  În acest fel, vă puteți bucura în continuare de o preferință a copilului și de a contribui la scăderea riscului de apariție a cancerului la copil fără să vă faceți griji cu privire la riscurile pentru sănătatea cărnii și a cancerului cauzate de consumul de caine fierbinți (și alte alimente prelucrate)!