Revista Sănătate

Mineralul care tratează depresia mai bine decât oricare medicament

Depresia afectează, la ora actuală, în lume, peste 350 milioane de oameni. Asta înseamnă 5% din populația lumii. Așadar, a fost nevoie să se cerceteze mai mult, pentru a se găsi și alternative naturale la clasicele antidepresive.
Antidepresivele fac minuni, dar vin la pachet cu substanțe chimice care pot da dependență sau alte probleme de sănătate, mai grave decât depresia în sine.

Câteva din efectele secundare ale medicamentelor pentru depresie ar fi: greață, kilograme în plus, insomnie, gură uscată, vedere încețoșată.
În timp ce unii nu au deloc efecte secundare, alții sunt copleșiți de probleme care curg lanț, pe lângă depresie.

Oamenii de știință au găsit alternativa naturală, antidepresivul care poate face minuni. Se pare că magneziul este mineralul minune după care organismul nostru tânjește. Studii științifice au dezvăluit că 248 mg de magneziu pe zi pot duce la o dispariție uluitoare a simptomelor de depresie.

Multe alimente conțin natural magneziu. Acestea sunt: spanac, mangold, semințe de dovleac, ciocolată neagră, migdale. Fiecare din cele enumerate au cel puțin 75 mg Mg per porție, adică ați acoperi necesarul zilnic consumând alimentul de 4 ori pe zi.

Pe lângă combaterea depresiei, magneziul mai are beneficii minunate:

Ajută la reglarea temperaturii corporale și la eliminarea toxinelor. Lista beneficiilor magneziului este lungă, acestea sunt cele mai importante:
Reglează tensiunea arterială;
Nu permite avansarea osteoporozei;

Previne bolile de inimă;
Ajută în cazurile de diabet;

Combate depresia și anxietatea;
Tratează tulburările de somn;

Întărește oasele;
Creează proteine;

Ajută la scăderea în greutate;
Asigură o bună circulație periferică;

Tratează astmul;
Previne accidentul vascular cerebral.