Revista Sănătate

„Viața nu este un castron de cireșe. Există lucruri bune și rele … „

De fiecare dată când văd o cireșă lucioasă de vin, cu un stomac verde subțire, mă simt ciudat de gelos. Cum poate ceva atât de mic să fie atât de minunat?

Cireșe sunt foarte subevaluate. Aceste fructe sunt totul și mai mult dacă doriți să trăiți o viață fericită și sănătoasă. Cireșele sunt mândria Americii de Nord și a Europei. Aceste fructe nutritive sunt bogate în vitamina C, fibre, antioxidanți puternici și compuși antiinflamatori.

Cireșele sunt răcoritoare și hrănitoare și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la faptul că vă afectează prea mult nivelul de zahăr din sânge. Cireșele sunt prietenoase cu diabetul, deoarece acestea sunt scăzute până la moderate pe indicele glicemic (în funcție de tipul de cireș) și conțin, de asemenea, mulți compuși bioactivi, cum ar fi vitamina C, fibrele, antocianinele și chiar melatonina.

S-ar putea să argumentați cu ușurință că cireșele sunt esențiale pentru sănătate și ar trebui să fie incluse în planurile noastre de dietă zilnică. 100 de grame de cireșe conțin 63 de calorii, 16g de carbohidrați, 2g de fibre dietetice, 12% din ADR-ul de vitamina C și 0g de grăsime .

Iată cinci beneficii uimitoare pentru sănătate ale acestor fructe frumoase :

 • Cherries vă ajută să obțineți un somn bun
  Un pahar de suc natural de cirese inainte de culcare este util pentru gestionarea insomniei cronice. În raport cu alte alimente, cireșele conțin o cantitate generoasă de melatonină naturală, un hormon care reglează ciclul nostru de somn-trezire .
 • Melatonina este adesea suplimentată ca un tratament pe termen scurt pentru insomnie. În loc să scoți o pastilă, încercați să mâncați niște cireșe sau să beți un suc pur de cireș cu o oră înainte de culcare dacă aveți un somn greu. Un studiu publicat în anul 2011, publicat în revista de Medicină Naturală, a investigat efectele sucului de cireșe asupra tiparelor de dormit ale a 20 de tineri sănătoși și femei .
 • Participantii au fost cu varsta cuprinsa intre 18 si 40 de ani, in cazul in care un grup a primit zilnic 85,2 mcg / zi de melatonina exogena din sucul de cirese. Celălalt grup a primit o băutură comercială de fructe care nu conținea nici o melatonină.

La sfarsitul studiului de 28 de zile, sa constatat din probele de urina ca consumul de suc natural de cirese creste nivelul melatoninei si este benefic pentru imbunatatirea eficientei si duratei somnului.

 • Cireșele pot ajuta la combaterea diabetului
  Cireșele de casă își obțin culoarea roșie dintr-o abundență de antociani, o clasă de compuși pigmentari naturali, găsiți în multe fructe.

Unul dintre studiile anterioare din 2004 (publicat în American Chemical Society’s Journal of Agricultural and Food Chemist) a constatat că antocianinele au crescut producția de insulină cu până la 50% .

„Este posibil ca consumul de cireșe și alte fructe care conțin acești compuși [antociani] să aibă un impact semnificativ asupra nivelurilor de insulină la om”, spune dr. Muralee Nair, liderul studiului.

Un studiu mai recent din 2017 a constatat, de asemenea, că antocianurile dietetice de la cireșe (și alte fructe) par să țintească sensibilitatea la insulină și potențial au capacitatea de a ajuta la afecțiuni precum diabetul .

Cirese excelente pentru recuperarea musculara
Aproape toata lumea a experimentat o forma de durere musculara demoralizatoare la un moment dat in viata lor. Mergeți la sala de sport cu atât de multă entuziasm și elaborați un program serios de antrenament, doar să renunțați a doua zi când vă treziți cu mușchii dureroși dureroși. Cireșele sunt aici pentru tine!

Aceste fructe sunt bogate în antioxidanți și fitochimicale care ajută la combaterea inflamației și durerii musculare după sport sau un antrenament.

Un studiu publicat în 2019 în Jurnalul European de Sport a investigat efectele cireșelor de tort Montmorency asupra leziunilor musculare .

Studiul a implicat douăzeci de femei sănătoase și fizic active, în care un grup a consumat 30 ml suc de cireșe de două ori pe zi timp de 8 zile. Studiul a concluzionat că femelele din grupul de sucuri MC au înregistrat înălțimi de salt mai mari în zilele următoare și au prezentat semne mai slabe de afectare a mușchilor.

Cireșe după antrenament pot fi folosite pentru îmbunătățirea recuperării musculare și reducerea inflamației. Proprietățile antiinflamatorii sunt, de asemenea, considerate a contribui la reducerea simptomelor artritei și a altor afecțiuni asociate articulațiilor [9]. Un alt motiv pentru a adăuga cireșe la dieta ta.

 • Cireșele sunt excelente pentru menținerea unei greutăți sănătoase
  Consumul de alimente bogate în fibre ajută la reducerea apetitului nedorit și reglează de câte ori o persoană trebuie să mănânce alimente solide. Se consideră că alimentele fibroase inhibă producerea hormonilor care provoacă foamea .
  O servire de cireșe de 100 de grame conține aproximativ 2 g de fibre, iar consumul regulat al acestor fructe poate ajuta la gestionarea creșterii în greutate și la reducerea consumului de alimente grase și calorice.

Un studiu publicat în 2009 în Journal of Medicinal Food a investigat efectele cireșelor asupra grăsimii corporale la șobolani . Studiul a concluzionat că există o corelație pozitivă între consumul de cireș de tartă și grăsimea corporală redusă, în special în jurul stomacului.

Alegeți un castron de cireșe de primăvară, de primăvară, de pui prăjit cu piele groasă, carne de vită și brânză. Nu e ușor, dar e posibil !

 • Cherrice ajuta la scaderea tensiunii arteriale crescute
  Un studiu din 2018 a investigat impactul cireșelor de tensiune arterială sistolică și colesterolului LDL (colesterolul rău) la adulții în vârstă .

Studiul a implicat 37 de participanți cu vârsta între 65 și 80 de ani. Ei au fost grupați pentru a consuma 480ml de suc de cireșe sau o băutură de control timp de 12 săptămâni.

La sfarsitul studiului, s-a descoperit ca cei care beau suc de cirese au avut tensiune arteriala sistolica si nivelul colesterolului LDL semnificativ mai scazut decat cei din grupul martor.

Hipertensiunea arterială, așa cum mulți știu, reprezintă un factor de risc pentru bolile de inimă …

Consumul de suc de cirese regulat poate ajuta la mentinerea tensiunii arteriale si a nivelului colesterolului, mentinandu-va sanatos, potrivit si sunet, mai ales in anii dvs. de aur.

Iată cum să vă bucurați în mod corespunzător cireșele
Nu contează dacă sunteți un fan al cireșelor dulci (Bing, Chelan și Tulare) sau al cireșelor Montmorency (numite și cireșe). Atâta timp cât vă place gustul, vă puteți bucura de fructe în mai multe moduri diferite, primul dintre care este să le mănânci întregi și să scuipi fioroșii. Îmi place să-mi răcesc toată cireșele.

Aveți grijă să nu mestecați sau să le înghițiți deoarece ele conțin cantități mici de cianură . Înghițiți accidental groapa ciudată aici sau nu vă faceți griji !

Strângeți substanțele nutritive din fiecare fruct de cireș ce puteți obține. Vă puteți bucura de sucul de fructe, ciorbe, smântână, plăcinte, salată de fructe, sundaes (preferatul meu), chutney de cireșe și prăjituri de cireșe.

Fiți creativi cu cireșele și amintiți-vă să mâncați ceva înainte să dormiți !