Revista Sănătate

10 puncte de presiune pentru a scăpa de stres și durere

Acupunctura a fost folosită în China de mii de ani, iar selectarea punctelor potrivite de pe corpul nostru, poate reduce în mod semnificativ durerea fizică sau dezechilibrele psihice, precum și îmbunătățirea bunăstării generale. Iată în continuare care sunt câteva puncte de presiune bine cunoscute pe care le puteți folosi în situațiile de zi cu zi.
1. Punctul de trei mile.

Punctul de trei mile este situat la aproximativ 1,5 centimetri sub genunchi.
Aceasta poate ajuta la îmbunătățirea activității sistemului digestiv și la tratarea diferitelor dureri de stomac, vărsături și greață.
Îndoiți picioarele și aplicați o presiune fermă timp de un minut.

2. Punctul al treilea ochi.

Cel de-al treilea ochi poate fi găsit ușor între sprâncene.Ajută reducerea durerilor de cap, depresie, oboseală cronică și stres.
Aplicați o presiune ușoară pe acest punct timp de un minut.

3. Punctul Pericardium.

Punctul Pericardium este situat pe interiorul antebrațului, aproximativ 3 degete de la încheietura mâinii, chiar între două tendoane. Acesta ajută la ameliorarea senzației de greață, vărsăturilor și a bolilor de mișcare.
Aplicați presiune și masaj ferm timp de 4-5 secunde pe acest punct.

4. Punctul Tong Zi Liao.

Punctul Tong Zi Liao este situat în colțul ochiului.Poate ajuta la migrene și reduce oboseala ochilor.Îndepărtați încet punctul cu vârfurile degetelor până când vă simțiți ușurat.

5. Punctul rușinos.

Punctul rușinos se află între degetul mare și cel de-al doilea deget, la o jumătate de centimetru în spatele lor.Este un punct de presiune foarte popular pentru a calma durerile de cap, oboseala ochilor si crampele piciorului si, de asemenea, poate ajuta la imbunatatirea concentratiei.
Țineți apăsat pe acest punct timp de un minut.

6. Punctul liniștii.

Acest punct poate fi găsit cu ușurință în centrul pieptului.Acest punct ajută oamenii să se relaxeze și să obțină scutire de anxietate, depresie, isterie și alte probleme emoționale.Apăsați ușor și mențineți apăsat timp de un minut.

7. Intrarea în Valea Punctului.

Punctul de aderare este situat între degetul mare și degetul arătător.Acest punct este foarte util pentru obținerea scutirii de dureri de dinți, dureri de gât și umăr și dureri de cap.Aplicați presiune și țineți sau masați timp de un minut.

8. Punctul Yongquan.

Punctul Yongquan este situat pe talpa dintre a doua și a treia degetele de la picioare.Utile pentru a face față durerilor de cap, amețeli și leșinilor.Aplicați presiunea cu vârful degetelor și țineți apăsat timp de un minut.

9. Punctul Porții Conștiinței.

Punctul Porții Conștiinței este situat în apropierea laturilor gâtului, la baza craniului.Aceasta poate ajuta la combaterea durerilor de cap, a migrenei și amețelii.
Aplicați presiunea pe acest punct și mențineți apăsat timp de un minut.

10. Punctul de vitalitate.
Punctul de vitalitate este situat pe linia taliei, aproximativ 2-4 degete pe fiecare parte departe de coloana vertebrală. Ajută la scăderea durerii de stomac, a durerii abdominale și a indigestiei.