Revista Sănătate

Congresul European pentru Obezitate: Oferire de la ECO 2019

Cel de-al 26-lea congres european privind obezitatea a avut loc în Glasgow, Scoția, în perioada 28 aprilie – 1 mai 2019. În colaborare cu EASO, membru al Platformei UE pentru acțiuni privind dieta, activitatea fizică și sănătatea, EUFIC s-a implicat activ în eveniment prin intervievarea experților internaționali de top din domeniul obezității cu privire la ultimele lor cercetări, abordări clinice și perspective asupra obezității, o boală cronică cu prevalență în creștere.

ECO din acest an a înregistrat o implicare mai mare din partea pacienților, care au prezentat noul EPO ECPO – Coaliția Europeană pentru Oameni care trăiesc cu obezitate, reprezentând 22 de organizații naționale europene de obezitate care se concentrează pe pacienți.

Unii dintre membrii lor au intervenit, de asemenea, în calitate de vorbitori în congres și au lansat campania „#PeopleFirst” care are drept scop eradicarea stigmatului social în jurul obezității, schimbând limba pe care o folosim.

De la alimentația emoțională până la obezitatea copilăriei, am colectat câteva liste de livrare prietenoase ale ECO 2019 într-un playlist. Bucurați-vă!

Deschizând ECO 2019, prof. Mike Lean de la Universitatea din Glasgow vă oferă o idee despre unele dintre problemele de actualitate care vor fi abordate.
1. „Niciun nutrient nu este dușmanul sau prietenul tău”. Conf. Prof. Faidon Magkos de la Universitatea din Copenhaga privind dietele bogate în proteine ​​și efectele acestora asupra greutății corporale.
2. Dr. Esther Papies de la Universitatea din Glasgow împărtășește concluziile sale de ce persoanele cu un statut socio-economic mai mic prezintă un risc mai mare de a mânca alimente nesănătoase.
3. „O calorie nu este doar o calorie”. Prof. Alexandra Johnstone de la Universitatea din Aberdeen studiază cum să gestionezi pofta de mâncare și greutatea corporală.
4. Prof. Elisa Boelens de la Universitatea Ghent le-a oferit adolescenților strategii pentru a-și regla emoțiile atunci când vine vorba de alegeri alimentare.
5. Care sunt rezultatele socio-economice ale obezității? Ascultați-l pe Alexa Blair Segal de la Imperial College London în timp ce prezintă cele mai noi descoperiri.