Revista Sănătate

Gonoree rezistentă la mai multe medicamente…

Două cazuri de gonoree rezistente la mai multe medicamente au fost detectate recent în Australia. Un caz a fost diagnosticat în Australia de Vest și un al doilea caz diagnosticat în Queensland.
Tulpinile rezistente la mai multe medicamente pot fi dificil de tratat și este important să se prevină extinderea ulterioară.
Dovada sugerează că unul dintre cazurile australiene și-a achiziționat infecția în Asia de Sud-Est.
Situația este atent monitorizată de autoritățile de sănătate publică.
Jurisdicțiile relevante continuă să urmărească cazurile pentru a determina unde a fost achiziționată infecția și se angajează să urmărească contactul, după caz.
Gonoreea rezistentă la medicamente există în multe țări, inclusiv în Australia. Cu toate acestea, ultimele cazuri și unul recent din Marea Britanie par să fie primele raportate care sunt rezistente la TOATE antibioticele care au fost utilizate în rutină împotriva gonoreei.
Numărul cazurilor de gonoree a crescut în toate statele și teritoriile australiene în ultimii ani.
Infecția cu gonoree nu poate provoca întotdeauna simptome. Este răspândit prin sex vaginal, anal și oral.
Cea mai bună modalitate de a preveni gonoreea este practicarea sexului sigur. Este important atunci când călătoriți și acasă, să folosiți măsuri de precauție adecvate, cum ar fi protecția barierelor, cum ar fi prezervativele și barajele, atunci când vă angajați în toate tipurile de activități sexuale.
Gonoreea netratată poate avea complicații grave, inclusiv boli inflamatorii pelvine și infertilitate la femei.
Persoanelor care au avut parteneri sexuali noi li se recomandă să fie testate în mod regulat.
Persoanelor care prezintă simptome li se recomandă să vadă medicul de familie sau clinica de sănătate sexuală cât mai curând posibil. Cel mai frecvent simptom la femei este descărcarea anormală din vagin, iar la bărbați este descărcarea din penis.