Revista Sănătate

Dieta chinezească anti-cancer: cazul femeii care s-a vindecat singură de cancer la sân în doar șase săptămâni

Jane Plant a fost diagnosticata prima oara cu cancer la varsta de 42 de ani. Ori de cate ori parea sa intre in remisie, boala femeii revenea ulterior in forta. Atunci cand boala a revenit pentru a cincea oara, femeia a fost instiintata de medici ca nu mai avea de trait mai mult de doua luni.

Mama a trei copii mici, femeia a refuzat sa se dea batuta, asa ca a cautat cot la cot cu sotul ei solutii alternative de vindecare.

Comparand situatiile cazurilor de cancer din SUA si din China, cei doi soti au tras concluzia ca boala ar putea fi strans legata de alimentatie, asa ca femeia s-a indreptat tot mai mult catre bucataria asiatica si a inceput sa tina o dieta foarte populara in China.

Planul alimentar a vizat indeosebi:

– Un continut redus de proteina animala

– Scoaterea din alimentatie a produselor lactate

– Consumul de cat mai multe fructe, legume, nuci si leguminoase proaspete

Sase saptamani mai tarziu, tumora disparuse, desi oncologul i-a atras atentia ca este posibil ca boala sa revina in timp.

Cei doi soti au pornit de la premisa ca rata cancerului de san in China este cu mult mai redusa decat cea de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Dupa mai multe cercetari intreprinse pe aceasta tema, Jane si sotul ei au pus diferentele statistice uriase pe seama alimentatiei si, incepand de atunci, Jane s-a hotarat sa adopte o alimentatie pur chinezeasca.