Revista Sănătate

Ai pete de vârstă pe piele? Acest truc simplu te poate ajuta să le reduci în cel mai scurt timp!

Aveți și pete de vârstă?

Pe măsură ce îmbătrânești, aspectul tău începe să se schimbe. Vei obține riduri, gravitația începe să-i afecteze anumite părți ale corpului și apar pete întunecate pe pielea ta. Aceste pete sunt numite pete de vârstă sau pete hepatice. Pot apărea pe fața ta, pe picioare, brațe, umeri, mâini: oriunde pe corpul tău, într-adevăr.

Petele de vârstă sunt o formă de hiperpigmentare.

hiperpigmentarea
Aceasta este o afecțiune comună în care o supraproducție de melanină (un pigment natural în interiorul pielii) provoacă pete întunecate și un ten inegal. Petele nu sunt periculoase, deși este important să fii atent la ele.

Consultați medicul dumneavoastră când:

  • Unele pete devin mai întunecate decât altele
  • Un cerc închis apare în jurul uneia (sau mai multor) pete
  • Ei continuă să crească sau încep să capete o culoare roșiatică
    O ceapa
    Știați că puteți utiliza un produs casnic simplu pentru a combate aceste pete hepatice?

    Probabil că ai deja două ingrediente în cămară: o ceapă și oțetul de cidru de mere. S-a dovedit că sucul unei cepe ajută la reducerea cicatricilor. Apoi, există oțet de cidru de mere, care ajută la îndepărtarea straturilor moarte de piele. Cu aceste două ingrediente vindecătoare, puteți reveni pielea dvs. pentru a părea proaspăt foarte ușor! Amestecați o ceapă la o pulpă. Puneți pulpa într-o cârpă de bumbac sau o sită și împingeți sucul din ea. Amestecați împreună sucul de ceapă cu oțetul de cidru de mere și aplicați-l pe petele întunecate. Repetați acest lucru zilnic timp de câteva săptămâni și veți observa că petele vor începe să se lumineze!