Revista Sănătate

Nu atinge arsurile solare!

Mulți dintre noi pur și simplu nu putem rezista: exfolierea arsurilor solare atunci când pielea ta începe să scurgă. Dacă ați uitat să vă acoperiți cu protecție solară și ați obținut o arsură solară, peelingul pielii este un rezultat logic. Ne place să tragem pe acei slăbiciuni de piele. Este pur și simplu irezistibil – nu-l putem ajuta! Dar se dovedește că este de fapt o idee destul de proastă.

Ar fi bine să încetați să vă mai ardeți arsurile solare …

Protecție solară
Desigur, prevenirea este mai bună decât vindecarea, așa că ar trebui să vă asigurați întotdeauna că utilizați protecție solară înainte de a ieși la soare. Cu toate acestea, rareori trecem printr-o sticlă întreagă de protecție solară într-o vară, așa că ne-am întrebat dacă mai putem folosi sticla de anul trecut. Răspunsul este: da, poți.

Dar este important să ții cont de câteva lucruri.

De exemplu, ar trebui să stocați flaconul în cauză într-un mod specific: nu lăsați sticla deschisă după utilizare și nu o așezați la umbră. De asemenea, asigurați-vă că depozitați produsul într-un loc rece și uscat – departe de soare – în timpul anului. În plus, există câteva lucruri pe care ar trebui să le verificați înainte de a utiliza produsul. Dacă miroase ciudat sau textura s-a schimbat complet, oricum ar trebui să o aruncați. Dar dacă vi se pare bine, cu siguranță îl puteți folosi în continuare.

Celulele pielii
Dacă scoateți din corpul vostru fulgii de piele arsă, riscați să provocați cicatrici. Pielea ta nu se coji cu aceeași viteză peste tot corpul tău, așa că înseamnă că îți poți deteriora pielea dacă o ciuperci prematur. În plus, peelingul lent al pielii tale este un mod natural de a elimina celulele moarte ale pielii. Acest proces nu ar trebui să fie accelerat sau perturbat. Lasă-l să fie, pentru ca pielea ta să revină frumos și netedă, ca înaintea acelei arsuri de soare urâte.

Cancer de piele
Un alt lucru de reținut: fulgii de piele sunt un semn foarte clar că ar trebui să protejați solar mai cu atenție. Puteți privi o arsură solară ca pedeapsă și un memento pentru data viitoare. Sperăm să vă amintiți data viitoare, deoarece nimeni nu îi place să fie ars. Este dureros și aduce riscuri pe termen lung.

De exemplu, știați că arsul la soare în mod regulat poate duce în cele din urmă la o formă urâtă de melanom (cancer de piele)? Folosirea protecției solare este importantă!