Revista Sănătate

Da, aceste tulburări există cu adevărat!

Toată lumea trebuie să se descurce uneori cu gripa, cu durerile de gât sau cu o ITU. Nu este deloc distractiv, dar, din fericire, sunt boli comune care vor dispărea din nou în cel mai scurt timp. Cu toate acestea, există și persoane care au boli grave, cronice sau foarte rare.

Probabil că nu ați auzit niciodată despre cele cinci tulburări pe care le-am creat în lista de mai jos. Sunt extrem de rari și sunt norocoși, deoarece unii dintre ei sună foarte ciudat. Acestea sunt cele mai bizare cinci tulburări din lume. Ne bucurăm foarte mult că nu le avem …

Ne vom gândi de două ori înainte să ne plângem de gripă de acum încolo …

1. Pica
Pare un Pokémon foarte faimos, dar cu siguranță nu este. Persoanele care suferă de această tulburare a alimentației, numită pica, au un dor irezistibil de a mânca lucruri necomestibile. Marea diferență cu alte tulburări alimentare, cum ar fi anorexia, este că, cu pica, nu este vorba despre pierderea în greutate. Deocamdată nu se știe ce cauzează pica.

Întrucât pacienții mănâncă produse indigestibile, cum ar fi pietre, plăcuțe de curățare și baterii, această boală poate duce la deteriorarea gravă a tractului digestiv. Din fericire, simptomele acestei boli pot fi reduse cu ajutorul psihoterapiei.

2. Sindromul Cotard (delir de Cotard)
Sindromul Cotard este de asemenea numit uneori sindromul „cadavru de mers”. Oamenii care suferă de această boală cred că au murit, că și-au pierdut sufletul sau organele importante sau că nu mai au sânge. Această boală este deseori rezultatul unui eveniment traumatic sau schizofrenie.

3. Micropsia
Micropsia este cunoscută și ca sindromul Alice în Țara Minunilor. Pacienții care suferă de asta uneori percep lucruri mult mai mici decât sunt cu adevărat.

Acest lucru se datorează faptului că creierul lor traduce greșit imaginea pe care o iau cu ochii. Cel mai mult se întâmplă cu vizibilitate slabă (de exemplu, când este întuneric) și în timpul unui atac de migrenă. Această boală apare mai ales la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani. Micropsia influențează, de asemenea, celelalte semnale ale creierului tău, precum sunetul și atingerea.

4. Trimetilaminuria
Un cuvânt excelent pentru Hangman, dar deloc o stare plăcută. Persoanele care suferă de trimetilaminurie au un miros corporal foarte neplăcut, care este adesea comparat cu peștele putred. Această tulburare este cauzată de gene rele și nu de igiena proastă.

O genă defectă este vinovatul; determină organismul să nu producă suficientă proteină. Din această cauză, substanța nocivă numită trimetilamină se acumulează și determină „mirosul pește”. O doză mică de antibiotice și o dietă ajustată pot ajuta la reducerea mirosului, dar încă nu există nimic care să vindece boala complet.

5. Boala Morgellons
Cât de enervant este să ai o mâncărime pe care nu o poți atinge? Aceasta este senzația că oamenii cu boala Morgellons se confruntă constant. Pe lângă durerea articulară și oboseala, ei experimentează o mâncărime groaznică pe care nu o pot atinge, deoarece își imaginează.

Acești oameni cred că au creaturi minuscule sub pielea lor care încearcă să iasă. Din cauza zgârieturilor excesive, se dezvoltă răni de piele. Cercetătorii sunt complet încurcați, deoarece mâncărimea pur și simplu nu poate fi explicată științific.

 

Loading...