Revista Sănătate

Ai nevoie să știi asta! Iată 6 situații, când NU trebuie să bei apă!

Majoritatea oamenilor merg la sala de forță, având neapărat o sticlă de apă cu ei, sau beau apă imediat după prânz și cină. Însă foarte puțini oameni știu, că există unele cazuri, când consumul de apă poate deveni cauza unor probleme de sănătate.

Am decis să aflăm, în care situații consumul de apă poate dăuna omului.

[rssposition position="1585375205" template="lista"]

1.Nu trebuie să bei apă chiar înainte de a merge la culcare

Ai două motive să renunți la un pahar de apă înainte de somn. În primul rând, asta duce la o posibilă tulburare de somn, căci este foarte probabil, că vei fi nevoit să mergi la WC pe timpul nopții.

În al doilea rând, pe timp de noapte rinichii omului funcționează mai lent, decât ziua. Din această cauză, dimineața te poate bucura cu o umflare a feței și a extremităților.

2.Nu trebuie să bei apă în timpul antrenamentelor intensive

Oamenii de știință sunt de părerea, că consumul de apă în timpul exercițiilor fizice poate duce la înrăutățirea stării tale în timpul sau după antrenament. Datorită efortului fizic, sportivului îi este cald și el depășește cantitatea necesară de apă consumată, provocând eluarea electroliților. În rezultat poți simți:

-durere de cap,

-grețuri,

-amețeli.

Se recomandă să bei apă doar după ce te-ai odihnit după antrenament.

3.Nu trebuie să bei apă dacă urina ta a devenit transparentă

Urina incoloră indică că în timpul zilei ai consumat prea multă apă, inclusiv și atunci când nu îți era sete. Aceasta poate duce la o scădere a nivelului de sodiu în organism, ceea ce aduce urmări periculoase cum ar fi atacul de cord.

4.Nu trebuie să bei apă după ce mănânci alimente picante

Mai ales în cazul când ai mâncat ardei iute. Senzația de arsură în gură este provocată de substanța pe nume capsaicină. Capsaicina reprezintă o moleculă nepolară, iar durerea provocată de ea poate fi redusă prin diluarea acesteia cu molecule similare care se conțin, de exemplu, în lapte.

5.Nu trebuie să bei apă în timpul mesei

Atunci când bei apă în timp ce mănânci, asta îți poate provoca indigestie. Motivul constă în faptul, că în timpul mesei organismul produce activ salivă, care conține fermenți necesari pentru o digestie corectă.

Consumul de apă reduce cantitatea de salivă, din această cauză în organism se acumulează deșeuri toxice nedigerate din alimentele consumate.

6.Nu trebuie să bei apă de la furtunul din grădină

Chiar dacă furtunul este conectat la o conductă de apă cu cun sistem bun de curățare, substanțele care se conțin în furtun pot aduce daune serioase sănătății omului.

-Compușii organostanici perturbă funcționarea sistemului endocrin.

-Stibiul influențează negativ ficatul și rinichii.

-Ftalații reduc inteligența și afectează negativ modul de comportament al omului.

Ce se va întâmpla, dacă vei consuma prea multă apă?

Abuzul de lichide mărește riscul de a dezvolta boala pe nume hiponatremia. Medicii recomandă să avem o atitudine serioasă față de această diagnoză, căci ea poate fi periculoasă nu doar pentru sănătate, dar și pentru viață.

Oamenii ce suferă de hiponatremie au următoarele simptome:

-convulsii,

-confuzie,

-amețeli,

-depresie.

Punctele descrise mai sus nu reprezintă un motiv de a renunța la apă sau a o consuma în cantități minime, căci fără de apă organismul nostru nu poate funcționa normal. Cu toate acestea, nu este cazul nici să exagerăm!

Loading...

Parteneri:

[rssposition position="1585375213" template="doua-coloane"]