Revista Sănătate

Niciodata nu ar trebui sa pui aceste 5 lucruri in cuptorul cu microunde!

Cu siguranta microundele sunt benefice si va fac viata mai usoara. Totusi, unii experti va avertizeaza ca exista anumite lucruri pe care nu trebuie sa le puneti in cuptorul cu microunde. Noi am enumerat cateva dintre ele:

Brocoli

Acesta este un aliment care poate fi fiert cu usurinta, asa ca nu este de mirare ca adesea se prepara in cuptorul cu microunde. Dar, orice forma de gatit distruge o parte din nutrientii acesteia. Gatitul la aburi este cea mai buna varianta, chiar daca astfel se pierd 11% din antioxidantii pe care ii contine. Prin gatirea la cuptorul cu microunde, aceasta leguma pierde pana la 97% din antioxidanti.

Carnea congelata

Anumite cuptoare cu microunde se rotesc, dar altele nu, astfel ca alimentul nu se gateste uniform. Este destul de dificila dezghetarea cu ajutorul cuptorului cu microunde deoarece acest proces dureaza mult si de multe ori in timp ce in exterior carnea incepe sa fiarba, pe interior ea poate sa fie inca inghetata. De asemenea, carnea decongelata trebuie gatita imediat dupa decongelare, pentru a nu fi afectata de bacterii.

Laptele matern

Laptele matern contine un important agent care ajuta imunitatea copiilor sa lupte impotriva bacteriilor. Un studiu a aratat ca prin incalzirea laptelui matern poate creste cantitatea de bacterii pe nume ecoli, comparativ cu incalzirea normala a laptelui.

Fructele congelate

Achizitionarea de fructe congelate nu este o idee atat de rea, deoarece isi pastreaza prospetimea si proprietatiile hranitoare pana in momentul consumarii. Fructele congelate contin mai multe vitamine si antioxidanti decat cele proaspete, care sunt de obicei pastrate in diferite depozite mai mult timp.

Plasticul

Orice contine plastic trebuie tinut deoparte de cuptorul cu microunde. Atunci cand se incalzeste vreun aliment intr-un recipient de plastic, acestea elibereaza in mod direct substante toxice. Acestea pot fi adesea cauzele cancerului. Sticlele folosite pentru incalzirea laptelui, pot sa elimene adesea substante toxice. Noi te sfatuim sa alegi cu atentie ceea ce ti-ai propus sa pui in cuptorul cu microunde!

Loading...