Revista Sănătate

Cei care au probleme cu glicemia crescută, fasolea verde îi poate ajuta să scape de ea

asolea verde este o legumă cu un conţinut redus de calorii, bogată în nutrimenţi esenţiali pentru sănătatea ta. Proteinele, fibrele alimentare, calciul, fierul potasiu şi betacarotenul sunt doar câteva dintre componentele ei.

Fasolea verde reprezintă o porţie de sănătate benefică pentru toată lumea de la mic la mare. Ca şi fel principal sau doar ca o simplă garnitură, este destul de apreciată în rândul nutriţioniştilor.

Beta carotenul conţinut de aceasta reduce riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer, iar vitamina A mentine acuratetea vederii si stimulează dezvoltarea osoasă. Fasolea verde la conservă, fără sare adăugată, are aceleaşi proprietăţi precum fasolea verde proaspată.

Scade glicemia
Păstăile ajută la gestionarea simptomelor de diabet zaharat prin intermediul influenţei hipoglicemice pe care o are atunci când este consumată de către pacienţi. Diabetul este o afecţiune care are nevoie de un nivel de zahăr în sânge constant, astfel încât organismul să nu fie perturbat de acest aspect în buna sa funcţionare. Consumul de păstă ajută din acest punct de vedere.

Protejează sistemul cardivascular
Datorită marii cantităţi de antioxidanţi pe care o conţine, fasolea verde are efecte pozitive şi asupra sănătăţii cardiovasculare. Consumul cu regularitate ajută la reglarea nivelului de colesterol în organism. Grăsimile esenţiale de tip Omega-3 aduc un aport esenţial în buna funcţionare a cordului.

Are efect antiinflamator
Carotenoidele şi flavonoizii îi oferă proprietăţi antiinflamatorii, ajutând la neutralizarea enzimelor care produc inflamaţii în corp. De exemplu, diabetul de tip 2 se manifestă printr-o serie de inflamaţii cronice, iar fasolea verde este considerată un aliment care previne apariţia acestei afecţiuni atât de răspândit la nivel mondial.

Află care sunt cele mai bune surse de acizi graşi Omega-3 AICI

Facilitează o bună digestie
Conţinutul de fibre contribuie substanţial la menţinerea bunei funcţionări a tractului digestiv şi conferă o senzaţie de saţietate, împiedicând astfel excesele alimentare.

Fasolea conţine şi o serie de compuşi numiţi “fitaţi”, despre care se spune că previn apariţia unor tipuri de cancer digestiv.

Îmbunătăţeşte sistemul imunitar
Cantitatea mare de antioxidanţi îi oferă un loc de cinste în bătălia pentru menţinerea unui sistem imunitar puternic. Aceşti antioxidanţi ajută la neutralizarea radicalilor liberi şi la protejarea întregului organism de factorii nocivi. O sursă bună de flavonoide şi carotenoide, joacă un rol extrem de important în reducerea apariţiei de accidente vasculare cerebrale.

Loading...