Revista Sănătate

Iata cum trebuie depozitate ouale!

Lumea se împarte în două atunci când vine vorba de felul în care depozităm ouăle proaspete: jumătate dintre noi optează să le ţinem în frigider, în timp ce cealaltă jumătate dintre noi preferă să le ţină la temperatura camerei, notează Daily Mail.

Cotidianul britanic scrie că ambele tabere au explicaţii destul de solide atunci când trebuie să justifice motivul pentru care preferă să ţină ouăle în frigider sau la temperatura camerei.

[rssposition position="1585375205" template="lista"]

Un studiu recent pare să fi dezlegat misterul în privinţa acestei enigme. Cercetarea, realizată la comanda cotidianului Daily Mail, arată ambele variante sunt corecte. Cu o singură condiţie: ouăle trebuie ţinute la o temperatură constantă de sub 20 de grade celsius.

Datele cercetării arată că ouăle devin periculoase pentru organism atunci când sunt mutate de la temperaturi scăzute la unele ridicate. Cel mai adesea fluctuaţiile mari de temepraturi în depozitarea ouălor apar atunci când sunt cumpărate din hipermaketuri şi transportate cu maşina personală, care a fost ţinută eventual în soare.

„Pentru a evita expunerea ouălor la diferenţe atât de mari temperaturi este de preferat să ţinem ouăle în cofrag”, este sfatul dar de specialişti şi citaţi de Daily Mail.

Pentru a ajunge la concluzia că depozitarea ouălor atât în frigider, cât şi la temperatura camerei este sigură, cu condiţia ca alimentele să fie păstrate la temperaturi sub 20 de grade, experţii de la Bristol University’s School of Veterinary Science, coordonaţi de dr Rosamund Baird şi de dr Janet Corry, au realizat un experiment în care au testat ambele variante. Astfel, după două săptămâni, timp în care un cofrag de ouă a fost ţinut în frigider, în timp ce un alt cofrag a fost depozitat la temperatura camerei.

După cele două săptămâni de monitorizare, ouăle au fost supuse unor teste de laborator care aveau drept rol depistarea de bacterii periculoase pentru organism, precum e cazul Salmonelei. Rezultatele analizelor au arătat că în ambele cazuri de depozitare calitatea ouălor nu a fost afectată.

Loading...

Parteneri:

[rssposition position="1585375213" template="doua-coloane"]