Revista Sănătate

Acest celebru chirurg cardio-vascular răstoarnă tot ceea ce știai despre dieta sănătoasă

Acest celebru chirurg cardio-vascular răstoarnă tot ceea ce știai despre dieta sănătoasă: iată ce crede despre micul dejun – Celebrul chirurg cardiovascular, inventator, profesor universitar și academician rus Leo Bokeria, în cadrul unui interviu televizat, a răsturnat percepția despre dietele tradiționale. Potrivit acestui medic, marea majoritate a percepțiilor noastre despre dietă sunt greșite.

Ce susține medicul: „Există o vorbă care spune că micul dejun trebuie să îl mănânci singur, prânzul să îl împărţi cu prietenii, iar cina să o dai duşmanilor.

Să mănânci micul dejun singur este un non-sens absolut, mă refer la un mic dejun complet. Închipuiţi-vă numai, dvs. v-aţi trezit, organismul începe să revină la starea de funcţionare, devine activ, vă aşezaţi la masă, mâncaţi o farfurie de carne, una de făinoase şi beţi un pahar mare de suc.

Apoi vă îmbrăcaţi şi mergeţi la muncă – vă mai aşteptaţi ca muncă dvs. să fie eficientă?

Cu mult timp în urmă, atunci când a început colaborarea sovieto-americană, am observat că unii chirurgi de renume, beau dimineaţa, în cel mai bun caz, o ceaşcă mică de cafea. Şi atât! Nimic mai mult. La prânz serveau o mică tartină. Seara, când reveneau acasă, mâncau bine, şi apoi mergeau să înoate în piscină…

De aceea, consider că micul dejun să îl dai duşmanilor, la prânz să servești o gustare, iar seara (dar nu seara foarte târziu) să mânănci bine, după care să faci puţin sport.

Potrivit observaţiilor mele, în ţările cu cele mai longevive persoane, oamenii așa trăiesc.”

Renunţarea la micul dejun – studiu

Ipoteza celebrului medic rus este confirmată de cercetările recente ale savantului David Levitsky de la Universitatea Cornell. Acesta a arătat că, dacă renunţați la micul dejun de câteva ori pe săptămână, veți pierde mai ușor din kilogramele în plus.

Medicul David Levitsky şi-a confirmat teoria printr-un experiment, al cărui scop a fost de a determina cantitatea de alimente consumate într-o zi. Jumătate dintre participanţii la experiment serveau micul dejun în mod regulat, ceilalţi nu. Grupul de participanţi care nu au servit micul dejun, se confruntau cu o poftă de mâncare mai mare mai târziu. Cu toate acestea, cantitatea de alimente consumată / zi nu creştea, iar până la sfârşitul zilei însuma cu cu aproape 410 kilocalorii mai puţin decât în cazul celor care serveau micul dejun.

Potrivit cercetătorilor, o astfel de strategie alimentară, în ciuda senzaţiei de foame, nu provoacă dorinţa de a mânca mai mult în timpul zilei şi, în consecinţă, nu duce la acumularea excesului de calorii. Consumul neregulat al micului dejun poate fi considerat una din metodele eficiente de control a greutăţii corporale.

Loading...