Revista Sănătate

Ministrul Sănătății pregătește populația: „Vor veni săptămâni şi mai grele, vor fi cazuri critice, dar vom trece peste această perioadă”

Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății, a avertizat vineri că vor veni săptămâni şi mai grele, vor fi cazuri critice, adăugând însă că vom depăşi această perioadă. Premierul Ludovic Orban a precizat că au apărut cazuri de infectare în spitale aflate în subordinea autorităţilor locale fie din cauza managerilor, fie a cadrelor medicale, fie din cauza mijloacelor de protecţie precare.

„La nivel local, trebuie schimbate multe lucruri, trebuie reinițiate anumite proceduri pentru autoritățile locale, pentru cadrele medicale, și trebuie respectate”, a atenționat Nelu Tătaru. „Noi, ca minister, avem două direcții: una urgentă, prevenția și tratarea cazurilor de coronavirus, și a doua – tratarea pacienților care au alte afecțiuni”, a subliniat ministrul, adăugând: Vor veni săptămâni și mai grele, vor fi cazuri dificile, critice, dar vom trece peste și vom ieși întăriți”.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat că vor fi păstrate aceleaşi direcţii de acţiune în lupta împotriva noului coronavirus, obiectivul fundamental fiind acela de a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor, de a reduce răspândirea virusului şi de a creşte capacitatea de diagnosticare.

„Am vrut să fiu personal prezent la instalarea în funcţie a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru. Am discutat priorităţile pentru Ministerul Sănătăţii în perioada următoare, sigur că păstrăm aceleaşi direcţii de acţiune. Obiectivul nostru fundamental este acela de a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor români, de a reduce răspândirea virusului, de a creşte capacitatea de diagnosticare de direcţiile de sănătate publică pentru a face faţă misiunii fundamentale pe care o au în lupta contra coronavirusului, de asemenea, de a pregăti spitalele pentru a primi pacienţi cu coronavirus”, a afirmat Orban.

El a mai spus că au fost discutate măsuri privind personalul medical.

„Am discutat despre urgenţa achiziţionării de echipamente de protecţie care să-i protejeze pe toţi aceia din sistemul de sănătate publică, care sunt implicaţi în lupta contra coronavirus şi, de asemenea, să protejeze cadrele medicale şi nemedicale din spitale, să protejeze pe reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică”, a adăugat Orban.

Premierul a menţionat că i-a transmis personal ministrului Nelu Tătaru solicitarea să distribuie echipamente de protecţie, dezinfectanţi şi către reţeaua de medici de familie şi către medicii din ambulatoriu.

Loading...