Revista Sănătate

Virgil Musta, medicul care vindecă zeci de pacienți cu Coronavirus în Timișoara: „Lupta nu se va câștiga în spital”

Spitalul Victor Babeş din Timişoara a fost de la începutul pandemiei foarte pregătit în lupta cu COVID-19 și a înregistrat vindecare după vindecare.
La Victor Babes, Timișoara, au fost până acum peste 250 de pacienți internati, iar mai bine de 150 au fost deja vindecati si au plecat acasa.

Tocmai de aceea, medicul Virgil Musta priveste cu optimism in viitor, cu toate că e conștient că viitorul nostru depinde foarte mult de respectarea unor reguli la nivel social, după cum e expicat pentru Opinia Timișoarei:

„Suntem pe trend ascendent, eu caut sa afirm cu putere in ultimul timp ca lupta nu se va castiga in spital. Noi trebuie sa fim pregatiti, sa nu contaminam personalul medical, dar adevarata lupta e in societate. Sansa ca spitalele sa nu fie prea aglomerate si sa nu faca fata afluxului de pacienti este sa ne protejam populatia, prin politici de sanatate inteligenta, prin aceste izolari si prin protejarea populatiei de risc. Aici este cheia. ”

Medicul Virgl Musta, la fel ca toate cadrele medicale de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, au aplicat de la început protocoale medicale ce au funcționat și au păstrat cu succes regulile de igienă în spital, pentru a evita contaminarea doctorilor.

Loading...