Revista Sănătate

Medicamentul care doboară COVID-19 vine din America. Nelu Tătaru: „Sperăm să-l avem într-o lună!”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunţat că România ar putea importa medicamentul Remdesivir, folosit în SUA pentru tratarea pacienților diagnosticați cu coronavirus.

Remdesivir a fost administrat la 125 de persoane internate la Spitalul Universitar din Chicago, iar majoritatea pacienților care au primit acest tip de tratament s-au vindecat. Doar două persoane au murit dintre cele 125 internate.

Cea mai bună veste de PAŞTE! Medicamentul-minune împotriva coronavirusului va fi produs şi în România

Nelu Tătaru a comentat la Antena 3 posibilitatea ca respecitvul medicament, folosit inițial pentru a trata Ebola, să ajungă și în România.

Medicamentul cu cele mai bune rezultate contra COVID-19. Explicaţia lui Alexandru Rafila

„Am văzut şi noi studiul din SUA. Sunt 125 de cazuri şi doar două decese. Urmărim să fie acreditat în Statele Unite, apoi să intre în comunitatea europeană şi îl putem prelua şi noi. Este un răspuns pozitiv (n.r. la Remdesivir) şi un răspuns care promite ca şi tratament electiv pentru coronavirus. Suntem într-o situație în care avem o discuţie cu cei care fac acest studiu. În măsura în care receptul este omologat, îl putem aduce în Comunitatea Europeană. Să sperăm că într-o lună îl putem aduce în România”, a afirmat Nelu Tătaru.

Loading...